Iphone i klockradion...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-29

Telefonen säljs inte i Sverige än – men tillbehören är redan här

Med miljoner tillbehör för de vanliga Ipod-maskinerna är det inte speciellt otippat att även Iphone framöver förses med mer eller mindre nödvändiga accessoarer.

Som en klockradio till exempel.

Iphone har inte ens släppts i Sverige än. Men det verkar redan finnas en marknad för tillbehör här. Riktigt vettig verkar klockradion IP99 från Ihome vara. Till skillnad mot flertalet andra billiga dockor ska den här vara isolerad mot de lika klassiska som irriterande gsm-störningarna i högtalarelementen. Bye bye flight mode.

Lista efter humör

Ytterligare en cool finess är möjligheten att vakna till olika spellistor beroende på tid eller veckodag. På lördagmorgonen softar man då lämpligtvis en stund till Jean-Michel Jarre men på veckodagarna, när varje sekund räknas, påminner en brölande Dave Mustaine och resten av Megadeth-gänget att duschen väntar.

I övrigt handlar det om vanliga funktioner som AM/FM-band med förinställningar och line-in för anslutning av andra ljudkällor. En fjärr följer med också.

Släpps i juni för knappt en tusenlapp.

...eller i högtalaren

Vill du få ut maffigare ljud från din Ipod eller Iphone?

Då kan Altec Lansings nya högtalarsystem vara något för dig.

Förutom att fungera som vanliga högtalare så har Altec Lansing T612 också stöd för inkommande telefonsamtal. Ringer det så pausas musiken, när du avslutat samtalet fortsätter musiken från samma ställe där den pausades.

T612 stöder så kallad ”Gsm shielding” vilket gör högtalarna okänsliga för störande signlaer från Iphone eller andra mobiltelefoner. T612 bygger på den tidigare lanserade högtalaren M602 med kraftfull XdB-bassförstärkare.

Förutom docka för Ipod/Iphone finns också ett vanligt 3,5 mm uttag för att ansluta annan mp3-spelare eller ett par hörlurar. Fjärrkontroll ingår.

Rekommenderat butikspris för T612 är 1 795 kronor när den släpps i början av maj.

Läs mer!

prylografi

Andreas Liebert, Prylportalen

Följ ämnen i artikeln