Möss som piggar upp

Publicerad:
Uppdaterad:

TEKNIK

Musen till datorn behöver inte vara av tråkig standardmodell.

Här är några möss utöver de vanliga.

Många datoranvändare satsar stora summor på sin dator men lägger bara ner en spottstyver på musen. Det är lite synd eftersom det finns en flora av eleganta, stilenliga eller tuffa möss därute som inte behöver kosta skjortan. Dessutom kan det vara en poäng att satsa på ergonomin om du jobbar vid datorn hela dagarna.

The wood mouse

Depuz kan du matcha musen med hemmets övriga inredning. Välj bland flera handgjorda möss i trä från Kanada. The wood mouse är en optisk mus med usb-anslutning och blir enligt tillverkaren bara vackrare i sin oljade träfinish ju mer du sliter på den.

Musen går att beställa i fem olika träslag – till exempel mahogny och valnöt – och dessutom kan du beställa olika inskriptioner och bilder till den.

Pris: från 300 kronor, plus moms och frakt.

Logitech - MX Revolution

Laserstyrd mus med scrollfunktion från Logitech. MX Revolution är en lite dyrare mus men med både modernt snygg och ergonomisk design. Usb-anslutning och många finesser.

Pris: strax under 800 kronor inklusive frakt. Prisjakt listar lägsta pris och butiker.

Microsoft Notebook 5000

En billigare variant lanseras av Microsoft. Notebook 5000 är en trådlös, laserstyrd tuffing i vitt och svart med scrollfunktion. Ska enligt uppgift ha en bra precision och vara greppvänlig för långa arbetspass vid datorn.

Pris: cirka 350 kronor inklusive frakt. Prisjakt listar lägsta pris och butiker.

Susanne Scheibe, Prylportalen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN