Google

Nu kommer Google Home till Sverige

Datum bekräftat: Googles smarta högtalare lär sig svenska

Av: 

Babs Drougge

De smarta högtalarna Google Home lanseras snart på svenska.
De smarta högtalarna Google Home lanseras snart på svenska.

TEKNIK

Nu är äntligen datumet satt.
Redan den 24 oktober kommer Google Home till Sverige.

”God morgon Google” – redan den 24 oktober kan svenskarna få nya morgonrutiner. Med ett enkelt kommando kan rullgardinen dras upp, kaffet börja bryggas och senaste nytt börja strömma genom högtalarna.

Att de smarta högtalarna från Google ska lära sig svenska är något som många gått och väntat på, och nu är alltså datumet bekräftat. Om bara ett par veckor kommer Google Home officiellt till Sverige.

– Svenskar är ofta nyfikna på ny teknologi och innovation, så det är med stor spänning vi ser fram emot att följa mottagandet av Google Home här i Sverige. Vår förhoppning är att produkterna ska komma att bli en hjälpande hand för människor i vardagen, och underlätta för dem att få tid över att spendera på de relationer och aktiviteter som är värdefulla just för dem, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google, i ett pressmeddelande.

Snart i varje svenskt hem

De smarta högtalarna, som blivit en del av vardagen i USA och Storbritannien, finns redan nu att köpa, och med tanke på att den minsta går loss för knappt 600 kronor lär det inte dröja länge förrän även svenskarna anammar den nya tekniken.

ANNONS

Häng med in i framtiden – köp Google Home Mini billigast här

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

De smarta högtalarna går att koppla till olika smarta produkter för hemmet. På den marknaden har bland andra svenska möbeljätten Ikea redan kastat sig in, med sina trådfria lampor, och snart även rullgardiner.

Även Amazon har nått stora framgångar med sin röstassistent Alexa. Om, eller när, hon lär sig svenska är det emellertid ingen som vet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Google Home är här – välkommen till ett smartare liv

ÄMNEN I ARTIKELN

Google

Hörlurar & högtalare

Smarta högtalare

Amazon