Så bra är nya Iphone 4

TEKNIK

Stort test av nya luren

Den hetaste mobilen just nu har landat i de svenska butikerna.

Iphone 4 har fått kunderna att köa i dagar.

Aftonbladets Peter Pettersson har testat den nya innemobilen.

Foto: peter pettersson

Det har gått lite drygt tre år sedan den första versionen av Iphonen började säljas i Usa. Då fick vi köa i fyra timmar för att få tag i en Iphone i ett köpcenter strax utanför New York. Många av de etablerade mobiltillverkarna fnös då åt uppstickaren och kallade den en leksakstelefon. I dag fnyser de inte längre utan ägnar all sin kraft åt att ta fram ”Iphonedödare”. Fast än så länge har ingen lyckats med det. Inte minst därför att de inte lyckats få fram tillnärmelsevis lika många tilläggsprogram, appar, som Apple med i dag över 300 000 appar i sin programbutik.

I takt med framgångarna har kraven på Apple att utveckla telefonen vidare ökat. Och ingen annan mobil utsätts för lika närgången granskning som en ny Iphone.

På den amerikanska marknaden har den mest handlat om Iphone 4:s mottagningsproblem. Problem som åtminstone inte mitt testexemplar haft så här långt.

Den nya mobilen har fått en skärm i särklass och en bättre kamera som klarar högupplöst hd-video. Dessutom har den försetts med en kraftigare processor som ger mera drag under huven.

Peter Pettersson