Teknik

I kväll visas nya iPhone

Av: 

Peter Pettersson

TEKNIK

Peter Pettersson är på
plats i San Francisco

SAN FRANCISCO. I kväll är det premiär för den nya Iphonen.

Den senaste modellen presenteras strax efter klockan 19 svensk tid.

Konkurrensen från Androidmobilerna blir allt hårdare och Apple har pressen på sig.

Klockan 19 i kväll inleder Apple sin årliga utvecklarkonferens i San Francisco. Den startar med ett inledningsanförande som hålls av Apples vd Steve Jobs. Det betyder produktlanseringar. Och i kväll är det fokus på nya Iphone.

Bättre egenskaper

Exakt hur den nya modellen kommer att se ut är inte klart. Trots att det förekommit en hel del läckor under våren kan de vara vilseledande. Men några saker står klara. Nya Iphone kommer att få:

Bättre kamera och video - troligen med hd-kapacitet

Bättre skärm

Större minne

Snabbare processor

Snabbare mobil data

Och kanske ännu viktigare, så kallad multitasking. Det vill säga förmågan att precis som på en dator köra flera olika program samtidigt. Det är något som inte har funnits hittills därför att man från Apple ansett att de hittillsvarande modellerna av Iphone inte haft tillräcklig processorkapacitet för att klara det.

4 000 inbjudna

Stämningen här i San Franciso är förväntansfull. Media från hela världen är på plats och runt 4 000 inbjudna kommer att vara på plats när Steve Jobs börjar sin presentation på Moscone Center i San Francisco.

Aftonbladet.se är också på plats och via Prylbloggen kommer vi att följa presentationen live. Senare under kvällen och natten kommer mera utförliga rapporter och detaljer när vi hunnit känna på den nya mobilen.

Aftonbladets bloggarNio anledningar att rata Apples nya Iphone 4G | SvD
Publisert: