Var med i dag i stort blindtest av platt-tv!

Publicerad:
Uppdaterad:
Redan under uppbyggnaden av blindtestet under onsdagen samlades nyfikna besökare kring tv-apparaterna.
Foto: PRYLPORTALEN
Redan under uppbyggnaden av blindtestet under onsdagen samlades nyfikna besökare kring tv-apparaterna.

Klara, färdiga, gå!

I två dagar pågår kampen om vilken tillverkare som har den bästa platta tv:n. DU lam avgära vem som ska vinna.

Foto: PRYLPORTALEN
Prylportalens Andreas Liebert jobbar med att maskera de sex tv-apparaterna.

Vilken tillverkare har den bästa tv:n just nu? Frågan får vi många gånger varje vecka. Frågan ställs i butiker runt om i Sverige varje dag. Nu ska vi försöka reda ut vilken tillverkare som har den bästa tv:n. Vi arrangerar därför ett tv-mästerskap, skulle vi kunna säga.

Kampen pågår på Mediamarkt i Kungens Kurva utanför Stockholm under torsdag och fredag denna vecka. Sex tillverkare står sida vid sida, alla har samma förutsättningar.

Alla är 40-42 tum

Följande har vi sagt till de sex tillverkarna som deltar i den här tävlingen: ge oss det bästa i tv-väg som ni har i storleken 40-42 tum.

Tillverkarna har fått möjlighet att själva komma till butiken och ställa in tv-apparaterna. Vi har valt att inte låta någon utomstående kalibrera de sex skärmarna. Anledningen till det är att vi vill göra ett test som är så likt det som konsumenten själv använder sina skärmar. Vi tror inte att en vanlig konsument kalibrerar skärmarna med proffsutrustning. Vi tror att användarna använder fjärrkontrollen och ökar/minskar kontrast, färg och svärta som de själva vill ha sin tv.

Pågår i två dagar

Alla som har vägarna förbi Kungens Kurva kan vara med i vårt unika blindtest. Frågan som ställs är kort och gott: Vilken tv ger bäst bild? Vi har maskerat tv-apparaterna så att det inte går att se vilken tv som kommer från vilken tillverkare. Vi har dessutom maskerat baksidan på tv-apparaterna för att ingen ska kunna fuska sig till svaret. Många har nämligen förutfattade meningar om olika tillverkare.

Vi matar tv-apparaterna med Pioneers bluray spelare. Filmen som vi kommer att visa är nya James Bond-filmen och är på bluray. En HDMI-splitter från Gefen ser till att alla skärmarna får samma upplösning på bilden. Kablarna som vi använder kommer från Monster Cable och ska vara det bästa som går att få tag på idag.

Niclas Lidström, Prylportalen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN