Koka soppa – på vår sol

”Man kan till och med laga mat i den”

Solar Kettle är Contemporary Energys allra senaste uppfinning.
Solar Kettle är Contemporary Energys allra senaste uppfinning.

Tycker du om att vara ute i naturen – men vill packa lätt?
Nu finns en termos som kan koka upp sitt eget kaffevatten.
Man kan till och med koka ägg eller värma soppa i den.

Solar Kettle är  en portabel termos med en inbyggd solfångare.
Solar Kettle är en portabel termos med en inbyggd solfångare.

Det brittiska företaget Contemporary Energy ägnar sig åt att utveckla kostnadseffektiva och miljövänliga system och produkter, för att via solcellsenergi skapa ett alternativt sätt att värma upp vatten i framtiden.
Solar Kettle är en av de senaste uppfinningarna. Den skulle kunna beskrivas som en portabel termos som kan koka upp sitt eget innehåll – på ett både energisnålt och miljövänligt sätt. Hemligheten är den inbyggda solfångaren. Den gör att man såväl kan sterilisera vätska så att man får drickbart vatten, som koka ägg eller värma soppor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

En inbyggd termometer

Solar Kettle väger bara 1.2 kilo, men rymmer en halv liter. När solen skiner tar det ungefär två timmar att koka upp innehållet och den fungerar även i lite molnigare väder – för att få rätt temperatur finns en inbyggd termometer.
Solar Kettle kan dessutom användas under vinterhalvåret, till att smälta snö till teet, kaffet, soppan eller för att värma annan varm mat. Är det kallt håller den även, precis som en vanlig termos, vätska varm.
Vill du veta mer om Solar Kettle hittar du den på Contemporary Energys webbplats. I dagsläget kostar den runt 350 kronor + 120 kronor i frakt till Sverige.

Publisert: