Flirta med mobilen

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla hjärtans dag perfekt för mysiga meddelanden

Kärlek på mobilen Sms – ett alternativ till blombuketter, geléhjärtan och söta små kort? Jovars, för en del kanske. Men man bör se upp med gamla invanda traditioner och kanske se det mer som ett komplement, för säkerhets skull.
Foto: björn elgstrand
Kärlek på mobilen Sms – ett alternativ till blombuketter, geléhjärtan och söta små kort? Jovars, för en del kanske. Men man bör se upp med gamla invanda traditioner och kanske se det mer som ett komplement, för säkerhets skull.

På måndag är det Alla Hjärtans Dag.

Då kan en flirt på mobilen vara ett alternativ eller komplement till blommor och kort.

– Det är fler och fler som väljer att flirta med mobilen, säger Fredrik Skärheden på Spray.

Hittills är det mest textmeddelanden, SMS, som använts när människor vill chatta eller dejta med varandra när de inte sitter vid datorn och kan använda internet.

Men nu med den nya tekniken kan man också sända bild-SMS eller MMS, som innehåller både bilder, ljud och text.

Via chattar

Men den vanligaste metoden är att de som träffas via chattar på nätet lämnar ut sina mobilnummer till varandra och sedan chattar de via SMS.

Det finns också flera organiserade chattar och dejtförmedlingar för mobilen. Gemensamt för dem är att de tar betalt för att förmedla SMS:en – utöver den vanliga kostnaden som mobiloperatören tar ut. Och då kan det snabbt bli ganska kostsamt.

När Aftonbladet testade mobilchatten Love, som tar två kronor per SMS som förmedlas, kom 15 SMS första halvtimmen - en kostnad på 30 kronor.

Internetportalen Passagen har också en SMS-chat. Där kostar varje meddelande fem kronor.

Spray Date störst

En av de största på internetdejting i Sverige i dag är Spray Date med cirka 500 000 personer som dejtar och chattar via Internet. Redan under förra året kunde mobiloperatören Vodafones kunder dejta via en waptjänst för mobiltelefoner som stödjer gprs. Majoriteten av alla mobiler som sålts i Sverige under förra året stödjer gprs. Och sedan i december finns den tjänsten tillgänglig för alla mobilkunder oavsett vilken operatör de har genom mobiloperatören Halebops portal.

– Tjänsten är ju fortfarande rätt ny, men vi ser ett klart ökande intresse för den hos våra chattare. Den information vi får från våra tekniker visar att antalet chattare som går in via Halebop dominerar, säger Fredrik Skärheden på Spray.

Kostnaden för att dejta på Spray med mobilen är tio kronor per dag eller 30 kronor för en månad. I samma prisklass som ett kort på Alla Hjärtans dag alltså.

Så här gör du om du vill dejta via Spray Date oavsett vilken operatör du har:

Peter Pettersson

Publicerad: