Världens minsta hårddisk – och den snyggaste?

Publicerad:
Uppdaterad:

TEKNIK

En extra hårddisk är bra att tanka över bilder eller filer på – här är två som sticker ut lite extra

Om det här verkligen är världens minsta externa 2.5 tummare är ingenting som jag känner att jag vill svära på. Men enligt tillverkaren Freecom så är deras nya XXS-drive minst i världen

Den nya externa hårddisken XXS är enligt uppgift 27 procent mindre än den tidigare minstingen. Att XXS är liten framgår iallafall och den är täckt med en gummilager vilket ska göra den lilla lådan extra greppvänlig.

Tre olika storlekar

Vad det gäller anslutningar så finns det inga överaskningar, anslut den via USB till din PC eller Mac, flytta dina filer i en hastighet på upp till 480 Mbps. Den finns i tre olika storleksalternativ vad det gäller minnet, 160 GB, 250 GB och 320 GB.

XXS väger endast 155 gram och le petit hårddisk kan bli din för 550-980 kronor beroende på minneskapacitet. Hitta lägsta pris genom att klicka här (länken öppnas i nytt fönster hos Prisjakt).

1 av 2

Hårddisk i handväskan

Designkoncept är kul, spännade och annorlunda produkter. Vissa är dock mer kommersiellt gångbara än andra. Samsungs nya Costume Drive är ett sådant.

Att ta fram och marknadsföra elektronikprodukter speciellt anpassade för kvinnor brukar inte alltid bli så bra. Tyvärr tror många tillverkare att den gemensamma koden för framgångsrika produkter riktade mot kvinnor är att färga dem rosa och det kan väl stämma till en viss del, men för att just färgen rosa ska vara ett riktigt säkert kort så bör nog produkten ha en målgrupp som är under tolv år.

Sneglat på smink

Samsungs nya koncept för hårddiskar går under namnet Costume Drive och den är minst sagt chic och därmed givetvis något för en viss fröken Flinkenberg.

Konceptet består av en 2.5 tums separat hårddisk med docka. Den är designad av Joongoo Lee och som det tydligt framgår av bilderna kommer en hel del inpiration från olika skönhetsprodukter.

Finns inte i butik

Att få en separat hårddisk som mig veterligen inte är något som rent estektiskt borde ha en chans att passa in bland kajalpennor, mascaror eller puderdosor är svårt. Om Samsungs lilla dosa någonsin sätts i kommersiell produktion så tror jag att denna lilla snygga och behändiga hårddisklåda kommer att sälja mycket bra oavsett om den kommer i rosa eller inte.

Läs också:

Andreas Rauch, Prylportalen

Publicerad: