Tester

Kameratest: Dyraste mobilerna vs budget

Huawei Mate 20 Pro, Note 9, Iphone Xs Max, Pocophone F1

Av: 

Finn Jarle Kvalheim

Huawei Mate 20 Pro, Note 9, Iphone Xs Max, Pocophone F1
Huawei Mate 20 Pro, Note 9, Iphone Xs Max, Pocophone F1

TEKNIK

De skryter alla med bra kameror, men frågan är hur de står sig mot varandra i verkligheten.
Tek.no tog med sig toppmodellerna från Huawei, Samsung och Apple – samt den billiga Xiaomi Pocophone F1 – på en fotorunda, för den ultimata jämförelsen.

Huaweis splitter nya Mate 20 Pro klättrade precis rätt upp i toppen på listan över årets mobiler. Nu ligger två Huaweimobiler högst upp, och de sinnessjuka kamerorna, parade med bra batteritid och nyttiga funktioner är huvudanledningen till att listan ser ut som den gör.

Men hur bra är egentligen Mate 20 Pro-kameran jämfört med sina närmaste konkurrenter?

Vi tog med oss fyra telefoner på en utflykt:

  • Huawei Mate 20 Pro
  • Apple Iphone Xs Max
  • Samsung Galaxy Note 9
  • Xiaomi Pocophone F1

Så valde vi utmanarna

Även om Huawei kniper förstaplatsen på mobiltopplistan är de långt i från ensamma på marknaden. Apples Iphone Xs-modeller är nya från den här hösten, och detsamma gäller för Samsung Galaxy Note 9.

Båda ligger i den dyra ändan av prisspektrat, där Iphone Xs-modellerna sträcker sig hela vägen upp till 18 000 kronor om du väljer den största modellen med störst lagringsutrymme.

ANNONS

Du kan komma billigare undan – köp Iphone Xs Max billigast här

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Med toppmodellerna från Huawei, Samsung och Apple var vi redo att ta reda på vilken mobil som gör det bäst. Utöver de tre dyra modellerna tog vi även med en bubblande nykomling på marknaden; Pocophone F1 från Xiaomi.

Även om vi inte är helt färdiga med testet av Pocophone F1 riktigt än, är den tänkt att vara en riktig ”toppmodelldräpare”. Den bjuder inte på särskilt mycket fancy saker på utsidan, men insidan är desto häftigare med dyr mobilprocessor och massvis av lagringsutrymme. En helt okej kamera ska den också ha, tillsammans med en schysst prislapp.

Den huvudsakliga skillnaden mellan P10 Pro och Mate 20 Pro är att den sistnämnda har bytt ut en svart/vit kamera mot en vidvinkelkamera på baksidan. Frågan är om den nya ändå tar lika bra bilder i mörkret som den gamla, utan sin svart/vit-kamera. Den ser faktiskt ut att vara snäppet bättre i praktiken, även om fokus kan kännas något klenare, av och till när du fotar.

Kamerajämförelse mellan Huawei Mate 20 Pro, Apple Iphone Xs Max, Samsung Galaxy Note 9 och Xiaomi Pocophone F1.

Här är bilderna – vilken gillar du bäst?

Bläddra i gallerierna nedan för att jämföra samma motiv taget med de olika mobilerna. Klicka på bilden för större galleri.

Jämförelsen är utförd av tekniksajten Tek.no, där den först publicerades.

Publisert:

LÄS VIDARE

Fynden finns på Singles Day – men Black Friday kan bli billigare

ÄMNEN I ARTIKELN

Tester

Apple

Samsung

Kameratest

Huawei

Iphone

Xiaomi