Microsoft

Surface Go släpps som 4G-variant

Black Friday 2018: Surfa på språng med Surface Go 4G LTE

Av: 

Vegar Jansen

Microsoft släpper Surface Go med 4G LTE – inbyggt mobilt bredband.
Microsoft släpper Surface Go med 4G LTE – inbyggt mobilt bredband.

TEKNIK

Den hyperportabla hybridlaptopen Surface Go från Microsoft blir nu ännu mer portal.

Den lilla Microsoft Surface Go är en av de mest portabla och behändigaste bärbara datorer vi känner till, och nu blir den ännu fiffigare för dig som ofta är i farten. En LTE-utgåva – alltså där datorn har inbyggt mobilt bredband via 4G-nätet – är nämligen på gång.

Till en början är det företagskunder som ska få njuta av bättre och smartare internetuppkoppling där wifi inte finns tillgängligt. Här i landet är releasedatumet är satt till den 22 november.

Något exakt pris i kronor på de nya utgåvorna har vi ännu inte fått, men med tanke på att LTE-funktionen hos den vanliga Surface Pro innebar en dryg tusenlapp extra, räknar vi med att det är ungefär vad det ligger på hos Surface Go också.

Enklare och bättre täckning

Med mobilt bredband integrerat är du alltså inte beroende av wifi för att kunna koppla upp dig mot internet. Pendlare och andra som ofta är ute och reser är dessutom väl medvetna om att gratis wifi-utbud på buss och tåg är av väldigt varierande kvalitet.

Mycket riktigt kan du använda de flesta moderna smartphones till att koppla upp även datorn trådlöst, men det är inte lika snabbt och praktiskt som att ha funktionen inbyggd.

En annan sak är att bättre antenner i datorn innebär en mer stabil uppkoppling med mindre fördröjning och bättre hastigheter.

ANNONS

Fynda storebrorsan – här är Surface Pro i5 8GB 256GB billigast just nu!

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Stor skillnad på uppkopplingskvaliteten mellan Surface Pro LTE och en Surface Pro uppkopplad mot mobiltelefon.

Inte med billigaste konfigurationen

Än så länge vet vi alltså inget om pris i Norden eller tillgänglighet för privatkunder. Men när vi tittar på företagets USA-priser, ser det ut som att Go med LTE bara kommer att finnas tillgänglig i den mest påkostade konfigurationen – det vill säga med 128 GB lagring och 8 GB minne.

Den har i dag en prislapp på cirka 6 400 kronor, så vi kan i så fall räkna med att privatkunder som vill ha LTE-utgåvan kommer att behöva lägga ut närmare 8 00 kronor här i landet.

När detta händer vet vi inte i skrivande stund, men Microsoft har lovat att komma med mer information vid ett senare tillfälle.

Artikeln publicerades först på tekniksajten Tek.no.

Publisert:

LÄS VIDARE

Black friday 2018 – Aftonbladet sänder live

ÄMNEN I ARTIKELN

Microsoft

4G

Black Friday

Datorer