Teknik

Twitter efter sex ett måste för många

TEKNIK

Tre av tio under 35 år uppdaterar sig direkt efter samlag

Är du under 35 år? Då är risken överhängande att du är rejält beroende av sociala medier. En färsk undersökning visar att 36 procent i ålderskategorin direkt loggar in på sina favoritnätverk efter en trevlig stund i sängen.

Oberoende av vad man tycker om sociala medier så är det ett fenomen som är svårt att värja sig mot, om nu det är vad man vill. Tvärtom verkar det svårt att hitta unga människor som aktivt avstår från Facebook, Twitter och alla andra kanaler för virtuellt socialt umgänge.

Enligt en färsk undersökning av shoppingsajten Retrevo.com är det framför allt personer under 35 år som verkar ha omfamnat de nya tjänsterna allra mest. De kan utföra en "social uppdatering" vid tidpunkter som den äldre generationen uppfattar som olämplig, exempelvis direkt efter sex.

Hela 36 procent av de tillfrågade under 35 år uppger nämligen att de kollar av Facebook, Twitter eller nya meddelanden på mobilen direkt efter akten. För de över 35 år var de bara 8 procent som gjorde samma sak.

Män med Iphone värst

Det visar sig också enligt samma undersökning att män i dubbelt så hög utsträckning än kvinnor ägnar sig åt post-sexuell social mediauppdatering. Dessutom är Iphone-ägarna klart överrepresenterade i statistiken.

Även i andra sammanhang ägnar sig de lite yngre åt regelbundna uppdateringar. 34 procent kollar av nätverken under en dejt och hela 40 procent gör det bakom ratten.

Andreas Liebert/Prylportalen.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik