Teknik

Din egen spelbibel

SSX - ett måste till Playstation 2.
SSX - ett måste till Playstation 2.

TEKNIK

Har du Playstation men har missat "Metal gear solid"? Har du aldrig träffat nya vänner i skjutaspelet "Counterstrike"? Nä, så kan det ju inte fortsätta.

Vi har bibeln - för just din spelmaskin.

PC

HETAST: Operation flashpoint

Ruggigt realistiskt krigsspel.

MÅSTE HA: Counterstrike (Half-life)

Över 10 000 spelservrar världen över där du möter nya vänner genom siktet på ett automatvapen. Närmast ofattbara succén "Counterstrike" är faktiskt en utbyggnad gjord av glada fans till gamla actionliret "Half-life" och följer med senaste samlingsutgåvan "Half-life generation".

The Sims

Småfolket bor i din dator och det går bara inte att slita sig. En digital dokusåpa - från matlagning och toalettbesök till hjärtslitande svartsjukedraman.

Playstation 2

HETAST: Red faction

Explosiv action med merparten av inspirationen från "Half-life". Inget nytt mer än en del tekniska effekter - men visst får vi uppleva tunga ögonblick.

MÅSTE HA: SSX

Blixtrande vacker snowboardracing och halsbrytande tricks nerför helvilda pister.

Z.O.E. - Zone of the Enders

Klassiskt rymdskjutande i färgsprakande lyxförpackning. Men - här följer också med ett spelbart smakprov av "Metal gear solid 2" som urfräck bonus.

Dreamcast

HETAST: Phantasy star online

Koppla upp dig på nätet och sätt tänderna i ett fängslande science fiction-rollspel tillsammans med andra, sugna äventyrare.

MÅSTE HA: Soul calibur

Världens kanske roligaste fightingspel. Och fortfarande nog världens snyggaste rörelser och skönaste stämning. Hiiiyah!

Virtua tennis

Det tar sådär tre minuter innan passerslagen smeker linjerna och stoppbollarna dör på fläcken. Härligt smart tennis, speciellt mot polarna.

Playstation

HETAST: Mat Hoffman"s pro BMX

Med teknik från hetaste skateboardspelet, "Tony Hawk"s pro skater", blir det halsbrytande tricks på små cyklar med klockren spelkontroll.

Metal gear solid

Stentuff, filmisk action som förförde en hel spelvärld. Smyg in som hemlig agent i en terroristbas - hisnande vändningar i storyn väntar bakom varje hörn.

Gran turismo-spelen

Ratta småbilar eller vrålåk för miljoner. Inte bara en godisbutik för bilgalna, spelen har också världens bästa körkänsla jämte "Colin McRae rally".

Nintendo 64

HETAST: Banjo tooie

Kaxig fågel och godmodig björn springer och hoppar runt på helcharmigt äventyr.

MÅSTE HA: Goldeneye 007

Bond på äventyr i en sällsamt packad actionstory. Och när du har tröttnat kan du utmana vännerna på heta eldstrider.

Zelda-spelen

"The Ocarina of time" och "Majora"s mask" är två måsten. Klassiske hjälten Links äventyr är både lekfulla och grymt kluriga.

Gameboy

HETAST: Pokémon guld och silver

Säga vad man vill om samlarkort, tv-serie, tofflor, badbollar" Grunden för Pokémonfenomenet är Gameboy-spelen - och de är faktiskt riktigt bra.

MÅSTE HA: Legend of Zelda - Link's awakening

På lilla Gameboy ser sagan ut som på 80-talet. Så det blir en droppe nostalgi och ungefär två grävskopor fängslande äventyr. Underbart.

Super Mario bros deluxe

Klassiska Marios mest berömda spel från mitten av 80-talet i varsamt renoverad version. Spelglädje som inte har falnat det minsta.

Gameboy advance

Gameboys arvtagare släpptes för en vecka sedan. Kostar 1 300 kronor och det går att lira gamla Gameboyspel. Här är de fräckaste premiärtitlarna till den supercharmiga men lite väl dyra spelmaskinen:

Castlevania

Ge dig in i Draculas borg. Ny del i klassisk spelserie som varsamt bevarar såväl enkel kontroll som skön atmosfär och lagom utmaning.

Super Mario advance

Mario i nyversion av två spel från 80-talet. Spralligt och skojsigt precis som bara Mario-spelen är.

Kuru kuru kururin

Genialt simpelt, extremt beroendeframkallande - du styr en roterande pinne genom labyrinter.

Henrik Rudin

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik