Hd-dvd – och bluray

TEKNIK

LG:s kombospelare kommer i februari

LG startade upp CES-mässan med sin presskonferens som var förlagd till klockan åtta på söndagsmorgonen. Trots den tidiga timmen i Las Vegas var det sprängfyllt i presskonferenssalen. Folk nästa bokstavligt stod på varandra för att få en glimt av de nya produkterna som LG skulle visa upp.

Som väntat visade LG upp en kombospelare på CES-mässan som klarar både hd-dvd och blu-rayformaten. LG kallar spelaren för en multi bluplayer.

- Båda formaten är här för att stanna, därför släpper vi nu en spelare som klarar båda formaten, berättade en av LG:s högre chefer på plats i Las Vegas.

Högsta hd-formatet

Spelaren, BH100 kommer att släppas först och främst i USA redan i februari månad, exakt när den kommer att släppas i Europa är fortfarande oklart. Självklart klarar spelaren att spela upp 1080p, dvs det högsta HD-formatet som finns i dag.

Kombospelaren kommer att kosta 1199 dollar, dvs cirka 11 000 kronor när momsen är pålagd.

Att skifta skiva från HD-DVD till Blu-ray tar dock upp till en minut, med andra ord finns problemet med lång uppladdningstid för filmer i såväl Blu-ray som HD-DVD kvar. När du stoppar in en Blu-ray skiva tar det minst 25 sekunder innan bilden dyker upp i spelaren.

LG släpper också en multiplayer drive till datorer, Samma sak gäller här, den klarar alltså både Blu-ray och HD-DVD. Denna drive klarar också att bränna Blu-ray.

Priset blir det samma som för kombospelaren, dvs cirka 11 000 kronor inklusive moms. Även denna drive för datorer kommer att släppas i USA första vecka i februari.

Länkar

Niclas Lidström (Prylportalen.se)