Apple

Nya Ipad Pro – så här kan den se ut

Ipad Pro lär lanseras 30 oktober – här är vad som väntas

Av: 

Babs Drougge

Så väntas nya Ipad Pro Late 2018 se ut.

Foto: Viktor Kádár

TEKNIK

Tunnare, utan hemknapp, men med större skärm.
Det är förväntningarna på nya Ipad Pro, som lär presenteras vid Apples event nästa vecka.

Apple går som vanligt inte ut med något annat än ett datum när de bjuder in till sitt lanseringsevent. Exakt vad som presenteras den 30 oktober är det därför ingen som vet, men ryktena och ledtrådarna har redan varit i omlopp en längre tid.

Eftersom Apple redan släppt sina nya telefoner Iphone Xs, Iphone Xs Max och Iphone Xr, samt Apple Watch 4, väntas höstens andra event innebära att nya datorer och Ipads avtäcks.

Rykten om att den nya Ipad Pro kommer att sakna den traditionella hemknappen i botten ”bekräftades” när nya iOS 12 släpptes. Den lilla symbolen för Ipad som dök upp i uppdateringen var nämligen knapplös, vilket skvallrar om att så kan bli fallet även i verkligheten.

Ipad-symbolen som dök upp i iOS 12 saknar hemknapp och har betydligt tunnare kanter.

Foto: Skärmdump

Nu har designern Viktor Kádár tagit fram renderade bilder utifrån hur den nya Ipad Pro väntas se ut, skriver sajten 9to5Mac.

Likt de uppdaterade varianterna av Iphone ryktas att skärmen på Ipad Pro kommer att fylla ut nästan hela framsidan, med enbart tunna kanter.

Ritningar som Apple Insider ska ha kommit över från en pålitlig källa, visar en Ipad så tunn som 5,86 millimeter. Det är från samma bilder som den retrodoftande kantiga designen, lik den vi minns från Iphone 4, 5 och SE, kommer.

Skärmstorleken väntas hamna på 11 respektive 12,9 tum. Skärmarna väntas bli större utan att paddorna i sig blir mer skrymmande, vilket medges bland annat tack vare avsaknaden av hemknappen. Den nuvarande 10,5-tumsvarianten ersätts då av en Ipad med något större skärm, fast lika stort chassi, medan man behåller skärmstorleken på den större varianten, men krymper själva chassit.

Nya Ipad Pro late 2018 väntas bli otroligt tunn.

Foto: Viktor Kádár

Andra förändringar som det ryktas om är att Lightning-ingången ersätts med USB-C-port, slopad hörlursingång, samt FaceID.

Nu återstår att se om den nya Ipaden kommer med eller utan den omdiskuterade ”flärpen” i skärmens ovankant. På den punkten har ryktena nämligen gått isär.

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu kommer Google Home till Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple

Ipad