Internet

Googles nya toppmodell har skärmproblem

Av: 

Kristofer Gustafsson

Skärmproblem på Googles senaste modell.
Skärmproblem på Googles senaste modell.

TEKNIK

Googles senaste Pixel-modeller lanserades nyligen. Nu kommer flera rapporter om problem med Pixel 2 XL. Flera användare hänvisar till så kallad ”inbränning” på skärmen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Senaste dealsen på mobiltillbehör och annan teknik hos Let's Deal.

Let's Deal

Flera nya användare av Google Pixel 2 XL vittnar via sociala medier om problem med inbränning i skärmen. Inte minst på twitter pågår diskussionen.

Tar flera år

Häromdagen uppgav sajten Android Central deras egen reporter har drabbats av inbränning av skärmen redan efter en veckas användning. Andra användare har rapporterat liknande erfarenheter.

Vanligtvis tar den här typen av förbränning, mycket längre tid, vanligtvis upp till flera år. Men att telefonen så snart drabbas av fenomenet indikerar ett tekniskt fel.

Olika former av inbränning

Google har följt upp rapporterna och undersöker enligt uppgift problemet. De har dock inte kommenterat det men påpekar att telefonerna alltid genomgår omfattande kvalitetstester innan lansering,

Det finns olika typer av inbränning. Antingen permanenta och eller andra som blir bättre genom att visa varierat innehåll.

Hur många kunder som har drabbats är okänt.

Lanserades nyligen

Googles Pixel 2 och Pixel 2 XL lanserades i början av oktober. Pixel 2 kommer att släppas i färgerna vitt, svart och blått medan Pixel 2 XL kommer i svart och svartvitt. Priset i USA ligger på 649 dollar (ca 5 300 kronor) och uppåt.

Det är dock oklart om telefonerna kommer att släppas i Sverige. Än så länge går det bara att beställa dem i USA, Australien, Kanada, Tyskland, Indien och Storbritannien. Pixel 2 XL kommer senare i år att släppas i Italien, Singapore och Spanien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu kommer Google Home till Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Internet

Google

Android