Appen sa när de skulle ha sex

Fick barn till slut - efter fyra års försök

(Bilden arrangerad)
(Bilden arrangerad)

Nu är första iPhone-babyn född. Tack vare en app mobilen lyckades det brittiska paret Lena Bryce och hennes man Dudley till slut få barn - efter fyra år.

Foto: FertilityFriend.com
Foto: FertilityFriend.com

Lena och Dudley Bryce i Glasgow, Skottland, försökte i fyra år att få barn utan att lyckas. Och läkarna hade heller ingen förklaring till varför Lena inte blev gravid trots upprepade försök.

– De började kännas riktigt tungt. Vi hade till och med börjat fundera på provrörsbefruktning eller adoption, säger de till The Sun.

Hittade gratis menskalender

När Lena fyllde 30 fick hon en iPhone av sin man. Genast knappade hon i "get pregnant" ("bli gravid" på engelska) och hittade fem appar som hon laddade ner i telefonen.

Lena prövade alla men fastnade för en gratis menskalender som var lättanvänd. Hon matade in detaljerna för sin menstruationscykel och kalendern visade de fem dagar per månad som Lena var mest fertil. Appen uppmanade dem att ha sex tre dagar före den mest fertila dagen.

Positivt besked

Två månader efter att hon börjat änvända appen fick hon beskedet att hon var gravid.

– Jag var alldeles chockad när graviditetstestet var positivt. Dudley och jag fullkomligt skrek i telefonen till varandra. Det kändes helt otroligt när vi gick till första ultraljudsundersökningen. Vi grät som små barn, säger Lena.

Kom beräknat datum

I fredags, den 22 januari, föddes parets dotter Lola – precis det datum som appen hade räknat fram.

– Jag är helt i omloppsbana. Allt gick bra och vi är så lyckliga, säger den stolta pappan Dudley, till The Sun.

Publisert: