Bra men dyr

TEKNIK

LG F2100 - kan ge storsäljarna en match

Koreanska LG satsar hårt på mobiltelefoner.

Nya vikbara F2100 är en bra kameramobil som kan ge Samungs storsäljare E700 en match.

Men priset är lite högt och hipphetsfaktorn lite för låg – än så länge.

För några år sedan var koreanska Samsung inte med i finrummet bland mobilleverantörerna. Det är man nu, med bra produkter och hårt arbete. Likaledes koreanska LG Electronics är ungefär där Samsung var för några år sedan. Inte riktigt med bland de stora på den svenska marknaden. Men det är inte telefonernas fel.

De har LG:s framgångar på marknaden för 3G-telefoner visat. Men på den mera traditionella GSM-sidan har det varit trögare. Den nya kameramobilet F2100 är en klart trevlig bekantskap. Visst, den är lik Samsungs E700 – i mörker vete katten om man skulle kunna skilja dem åt – men det är ju inte fel att ta efter det folk uppenbarligen gillar.

Den har det man kan begära av en mobiltelefon som utan problem får plats i myntfickan på joggingbrallorna och som ändå har kamera och kan hantera e-post, MMS och surf med mobilen.

Menyerna är lättfattliga och den stora, inre färgskärmen fungerar bra, även utomhus. Den yttre skärmen är också rätt stor och har bra färgåtergivning den med. Två spel medföljer, fler kan laddas ned. Men då blir det trångt eftersom minnet inte är större än 5 MB.

Men F2100 är ett intressant alternativ. Men priset är kanske i högsta laget för att kunderna inte ska välja Samsung

istället.

ARTIKELN HANDLAR OM