Datorer

Spara tusenlappar på mobila bredbandet

TEKNIK

Priskriget på mobilt bredband blir allt tuffare. Anstormningen av kunder är så stor att modemen börjar ta slut.

Men se upp för fallgroparna som kan göra surfandet mycket dyrare än du tänkt dig.

Med mobilt bredband kan du surfa var som helst.
Med mobilt bredband kan du surfa var som helst.

Mobilt bredband har redan blivit en av sommarens storsäljare. Möjligheten att ha bredband även i sommarstugan, båten eller husvagnen tilltalar uppenbarligen många svenskar.

Alla mobiloperatörer har nu hängt på tåget och slåss med olika typer av erbjudanden. Man erbjuder några månader utan avgift, rabatt på de nödvändiga modemen eller mycket låga priser om man surfar vardagar på dagtid.

Dyrt att surfa dagtid

Om man bara vill ha möjlighet att kunna koppla upp sig kvällar och helger för att kolla e-posten, vädret, senaste nytt och kanske betala några räkningar är Tele2:s erbjudande på 69 kronor i månaden det billigaste alternativet.

Men då ska man akta sig för att koppla upp datorn på dagtid. Varje megabyte kostar då tio kronor. Framför allt ska man aldrig använda den för fildelning dagtid. En långfilm på 700 megabyte kostar då 7 000 kronor att tanka hem.

Höjt pris efter första året

De erbjudanden operatörerna går ut med kräver att man binder sig på minst tolv månader. Flera operatörer höjer också priset efter det första året. Så det gäller att vara medveten om det och säga upp abonnemanget i god tid om man inte vill fortsätta.

I reklamen talar man om turbo-3g med hastigheter upp till 3,6 megabit/sekund. Men det är bara i delar av landet som sådan teknik finns tillgänglig. Tre är den av operatörerna som har bäst täckning för turbo-3g. Telia och Tele2 har knappt börjat ännu.

Betala 891 kr istället för 2 998 kr

Bli medlem i Plus så hjälper vi dig att snabbt och enkelt hitta bästa alternativet för ditt mobila furfande.

Peter Pettersson

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik

/

Datorer

ÄMNEN I ARTIKELN

Datorer