Priskrig på spelkonsoler

TEKNIK

Kraftiga prissänkningar är att vänta på spelkonsoler under augusti. I alla fall på den andra sidan av Atlanten.

Enligt uppgift planerar Sony att sänka priset för PS3 med ungefär 700 kronor och Microsoft kontra med att sänka priset på Xbox 360 med 350 kronor.

Foto: Kan bli billigare – i alla fall i USA.

Om dessa sänkningar letar sig ända upp till vårt lilla nordiska land är ännu osäkert. Med dagens dollarkurs blir de nya amerikanska priserna ungefär 3 500 kronor för Sony-maskinen respektive 2 500 kronor för Microsofts premium-modell plus skatt och frakt.

Enligt Nordisk Film, som handhar Playstation i Sverige uppger man att det inte finns några planerade prissänkningar för PS3 i Europa. Sony har för den europeiska marknaden valt att utöka utrustningen med två spel samt en extra handkontroll istället för att sänka priset.

Startar 12 augusti

Microsoft hänvisar till en Bloomberg-intervju med en av sina högsta chefer, Shane Kim. Som i intervjun säger att Microsoft inte har några planer på att sänka priset på Xbox 360, varken i USA eller någon annanstans.

I Sverige kostar en Playstation 3 strax under 6000 kronor. Xbox 360s Premium-modell kostar en bit över 3 000 kronor. Så man kan ju tycka att det finns utrymme för sänkningar även på den svenska marknaden.

Datumen för de planerade tidningsannonserna med prissänkningarna i amerikansk press är satt till den 12:e augusti så det är bara att vänta och se vad som händer.

Andreas Rauch , Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-spel