Sista minuten tipsen på hårda klappar

TEKNIK

Prylarna vi helst vill ha – och här handlar du i sista sekund

Svårt att veta vad du ska köpa i julklapp? Här är listan på de hårda klapparna vi helst vill ha.

Enligt en undersökning som prisjämförelsesajten Prisjakt.se har gjort, så är det spelkonsoler och mobiltelefoner vi helst vill ha i julklapp.

– De återkommer som populära julklappar år efter år. Tv-spel är ju också en typisk vintergrej som passar när det är mörkt ute, säger Franz Hänel, utvecklingschef på Prisjakt.

Populäraste spelkonsolen är en Nintendo Wii, tätt följd av Sony Playstation 3. Sony Ericsson är den populäraste mobiltelefontillverkaren, och mest söker vi efter Sony Ericsson W960i. Näst populäraste telefonen är LGs flaggskepp, LG KU990 Viewty, en telefon som vår prylexpert Peter Pettersson beskrev som ”det närmsta en Iphone man kan komma idag”.

För den som inte kan mäkta med att ge sig ut i sista minuten-julhandeln har OnOff ett alternativ – digitala presentkort. På företagets hemsida kan man köpa nedladdningsbara filmer, ljudböcker och spel som man betalar med kort eller faktura. Köparen får då ett presentkort som innehåller en bild på julkappen, som han eller hon kan skriva ut på sin skrivare. Mottagaren hämtar sedan hem sin klapp genom att gå in på internet och använda den kod som står angiven på presentkortet.

Fortfarande rådlös? Här är prylarna på experternas önskelista.....

...och prylarna du inte visste du behövde:

Spara hundralappar – jämför priserna på prisjakt

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tester