LG släpper Trumpet och Pyramid

Foto: Trumpet (t.v.) och Pyramid.
TEKNIK

LG Electronics visade på CES-mässan i Las Vegas upp två helt nya hemmabiosystem, Trumpet och Pyramid. Dessa dyker upp i Sverige i mars.

Låt oss säga att du har köpt en helt ny platt tv, exempelvis en LG-tv. Den är svart, läcker och du har betalat en stor summa pengar för den. Det är i dessa kunder som LG nu vill locka med att köpa en hemmabioanläggning, dvs en dvd-spelare med hårddisk och inspelningsfunktion, men också högtalare som passar till tv:n.

- De här anläggningarna som vi släpper i Sverige i mars är två system som är tänkt för high-end användarna, berättar Jesper Silvanius på LG i Sverige.

Till Sverige i mars

Båda anläggningarna kommer till Sverige i mars månad, den första använder sig av LG:s dvd-inspelare med hårddisk och där är den stora nyheten högtalarna och dess design. Anläggningen kallas för Trumpet och det är för att högtalarna faktiskt kan liknas vid trumpeter. De är svängda nertill och där sitter en bashögtalare som är riktad neråt mot golvet.

Svart med silverkant är numera standard för LG:s högtalare och Trumpet kommer att kosta cirka 10 000 kronor.

Den andra anläggningen är lite dyrare och lite mer avancerad, både till det yttre och till innehåll. Namnet Pyramid har den fått från sitt utseende. Själva dvd-spelaren ser ut som en pyramid och här är det borstad aluminium som gäller. Priset för Trumpet blir cirka 15 000 kronor.

Niclas Lidström , Prylportalen.se