Priskrig på platt-tv slår rekord

TEKNIK

Sommarens rea på platt-tv fortsätter ett tag till. Eftersom det är många nya modeller på gång från tillverkarna reas gamla modeller ut.

Konsumenterna jublar, men butikerna surar.

Vi har skrivit om det tidigare och vi gör det igen. Priskriget på platt-tv i Sverige fortsätter. Senast i raden är ett reklamblad från Elgiganten där bland annat Panasonics nya plasma-tv, en 42-tums PX70 säljs för under 10 000 kronor (9 990 kronor för att vara exakt). Det är en prissänkning på drygt 3 000 kronor jämfört med tidigare pris på den modellen.

Panasonic PX70 dök upp i butikerna första gången under våren och har sedan dess sålt riktigt bra i Sverige. Problemet är bara att eftersom Elgiganten nu rear ut tv:n kommer flera andra butiker att följa efter. Därmed är priset på en PX70 svår att justera uppåt framöver.

Små marginaler

Panasonic kommer med en ny modell i mars månad, men fram tills dess är riktpriset på en PX70 runt 10 000 kronor. Något som förstås måste bekymra en och annan mindre handlare som inte kan handla till de priser som de stora drakarna gör.

Ni har sänkt priserna rejält, hur mycket marginal finns det kvar egentligen?

- Ha, ha. Det vill jag inte gå in på. Men vi är som sagt var kända för ha små marginaler, säger Henrik Bjönnes, vd på Elgiganten.

Just nu finns det en överkapacitet i världen på platta tv-apparater, det här betyder, enligt experter inom branschen som vi har pratat med, att priskriget kommer att fortsätta ett tag till.

Billigaste platt-tv:n just nu

Priser hämtade från

6 augusti 2007.

Foto: Phocus PDP42PDE

Senaste testerna av platt-tv

Niclas Lidsröm , Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tester