Bekräftat: Då kan du ångra Messenger-meddelanden

Facebook ger iOS-användare ett fönster på tio minuter

Alldeles snart kan du återta meddelanden i Messenger.
Alldeles snart kan du återta meddelanden i Messenger.

Mångas dröm blir snart verklighet.
Facebook släpper strax den efterlängtade funktionen som låter dig dra tillbaka ett skickat meddelande på Messenger, rapporterar The Verge.

Oavsett om bristfälligt födointag, tid på dygnet eller rusdrycker ligger bakom, har nog de flesta av oss hamnat där en eller annan gång. Meddelandet som skickades i väg under ett ögonblick av bristande självkontroll kommer förr eller senare att läsas av mottagaren, hur mycket du än ångrar trycket på det lilla pappersflygplanet.

Men snart står tröst att finna, rapporterar The Verge. Redan i oktober upptäckte sajten en ny funktion i den kommande uppdateringen av Messenger för iOS, och nu bekräftar Apple att den är här alldeles strax.

I den nya versionen 191.0 ges du ett fönster på tio minuter, under vilket du har möjlighet att dra tillbaka ditt förhastade meddelande.

Det hjälper föga den som vaknar upp till tio meddelanden skickade kvällen (läs: morgonen) innan, men för den som tar sitt förnuft till fånga i samma sekund som man skickar kan det göra all skillnad.

Arbetet med att rulla ut funktionen till allmänheten påbörjades i april, efter avslöjanden om att vd:n Mark Zuckerberg själv kunnat återta sina skickade meddelanden.

Publisert:

LÄS VIDARE