Premiär för Aftonbladets nya mobil-sajt

TEKNIK

Följ med i mobilskolan – här finns allt du behöver veta

I dag är det premiär för Aftonbladets nya mobilsajt. Här kan du lära dig hur du hanterar de nya mobiltelefonernas alla funktioner, följ med i Mobilskolan så kan du snart det mesta.

Mobiltelefonutbudet sträcker sig från enkla billiga modeller till avancerade, med 3G-funktioner och surfmöjligheter. För att hjälpa läsarna till rätta, och ge tips om vilka mobiler som passar för olika behov, lanserar Aftonbladet i dag en stor mobiltelefonsatsning.

– Mobiltelefoner är hetare än någonsin, och 3G håller på att slå igenom, säger Marianne Schvarcz, utvecklingschef på Aftonbladet Nya Medier. Vi vill hjälpa läsarna på vägen.

Hjälper dig välja rätt

Med hjälp av Aftonbladets tester kan du välja vilken mobil som passar dig – vill du bara prata och SMS:a, eller siktar du på att skicka rörliga bilder?

Åtta av tio mobiltelefoner som säljs i dag är klara för att använda datortrafik, men färre än 15 procent av kunderna använder funktionerna. I Aftonbladets mobilskola får du hjälp på traven.

Visar hur man gör

Här finns förklaringar och bruksanvisningar för att ställa in mobilen, och bland annat instruktioner för hur du skickar bilder.

– Vi visar också hur man använder mobilen för att surfa på nätet, säger Marianne Schvarcz. Om man vill gå in på aftonbladet.se, till exempel.

Aftonbladets satsning på att bevaka mobiltelefonmarknaden kommer att pågå under sommaren och hösten, och fortsätter under 2005.

Så använder du din mobil

Karin Klarström

ARTIKELN HANDLAR OM