USB-TV och WiFi MP3

TEKNIK

Mycket nytt hos Sandisk i vår

Sandisk, mest känd i Sverige för sina minneskort, presenterade många multimedia-nyheter för pressen på CES. Flera av dem lanseras i Sverige redan i vår.

Foto: Sandisk nya USB-TV.

Den störstas nyheten är ännu inte en produkt i sig, utan ett koncept. Det handlar om USBTV, ett initiativ från Sandisk för att ta fram USB-enheter som kan omvandla lagrade multimediafiler till olika tv-specifika video- och ljudformat.

Lösningen består av en USB-enhet, en adapter som kopplas till TV:ns AV-port och en fjärrkontroll. Tanken är att det ska vara smidigt att titta på sina mediefiler på TV:n utan att bränna en DVD eller sätta upp ett komplicerat nätverk. I framtiden ska USBTV-spelare kunna kopplas in direkt till TV-apparater via en inbyggd port.

Stora tillverkare som LG, Pioneer och Mitsubishi har visat intresse för att ta fram USBTV-lösningar. Enligt Sandisk ska de första spelarna börja säljas redan i vår.

Under 300 dollar

Sandisk lanserar även sin första portabla mediespelare med bredbildskärm. SanView är en flash-baserad spelare med 8 GB i lagring och plats för SD-kort. Spelaren har en 4 tums skärm, integrerad högtalare, AV-utgång och uttag för hörlurar. SanView kan spela upp WMV, MPEG4, DiVX, WMA, MP3 och JPEG. Spelaren lanseras i USA i vår och i Europa under andra kvartalet. Priset i butik landar på 299 dollar.

MP3 med trådlös uppkoppling

Sansa Connect är en MP3-spelare med trådlös nätverksuppkoppling. Den ska kunna användas i trådlösa hotspots på stan för att ta emot internetradio. Spelaren fixar uppkopplingen själv utan att gå via en PC. Den har en 2,2 tums färgskärm och kan lagra upp till 4 GB. Sansa Connect kostar 250 dollar när den lanseras i USA.

En spelare som definitivt kommer till Sverige är lilla Sansa Express med 1 GB i minne och plats för ytterligare expansion via SD-kort. Det är en minimal MP3-spelare med digital radiomottagare och inspelning via inbyggd mikrofon. Det riktigt intressanta här är priset som landar på 60 dollar i butik. Lanseras i USA och Europa i mars.

Assi Abdel-Baki , Prylportalen.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Datorer