Hotmail raderar mejl

TEKNIK

Microsoft vill spara pengar

Hotmail tömmer sent-foldern efter 30 dagar. Mejl som du vill spara går med andra ord förlorade om du inte ser upp.

Beskedet kom i ett nyhetsbrev från MSN för ett tag sedan.

Du som missade medlemsbrevet från MSN kan få dig en överraskning. Efter den 16:e juni räknar hotmailservrarna din e-post i dagar.

Efter 30 dagar raderas e-posten i sent-foldern. Det spelar ingen roll om du använt kontot aktivt under hela tiden. Tidsgränsen är redan satt av MSN och efter det raderas dina skickade mejl utan pardon.

MSN beklagar tidsgränsen

Att klaga hos Microsoft som äger hotmail är meningslöst. Beslutet har fattats för att spara pengar,

- Jag beklagar verkligen och kan tipsa om att alltid läsa medlemsbreven och spara viktiga mejl i speciella foldrar, säger Stephanie Smitt Lindberg som är Sverigechef för MSN till Computer Sweden.

Kontot inaktivt efter trettio dagar

Den som inte kollar sin e-post speciellt ofta kan också få en överraskning. Efter 30 dagars frånvaro inaktiveras ditt hotmailkonto och all lagrad e-post raderas. Inkommande e-post kan inte heller tas emot utan försvinner.

MSN uppmanar därför användarna att logga på kontot med jämna mellanrum. Om kontot har blivit inaktivt så kan det återaktiveras genom att ange ditt inloggningsnamn och lösenord. Du kommer sedan att kunna skicka och ta emot e-post igen. Den gamla mejlen är dock borta.

Susanna Vidlund