Mobiltelefoni

Så ser Siemens GPRS-telefon ut

TEKNIK

Snart börjar världens största IT-mässa. Men redan nu kan Aftonbladet IT visa bilden på Siemens första GPRS-telefon som ska presenteras på mässan.

Den 22 mars är det dags för världens största IT- och telekommässa, CeBit i Hannover, Tyskland. En monstruös tillställning med över 8 000 företag från 60 länder.

Siemens är en av de största utställarna. Under mässan kommer de att presentera sin nya GPRS-telefon för första gången. Eagle ska finnas i butikerna i sommar och är en efterföljare till Siemens avancerade mobil S35.

GPRS är en förbättring av GSM-nätet som gör att du alltid kan vara uppkopplad med din mobiltelefon och bara betala för den information som du använder.

En annan spännande nyhet är trådlösa telefoner som kan skicka sms i det fasta telefonnätet. Gigaset 4000-serien kallas de.

Dessutom kommer Siemens visa flera trådlösa tillbehör för både kontoret och hemmet med bluetooth, tekniken som kapar sladdar.

Vi ska få se hur framtidens mobiltelefoni, 3G, fungerar i verkligheten, och få smakprov på positioneringstjänster som SieFinder, hitta närmsta restaurang eller butik med mobilen, och SieFriend, håll koll på var kompisarna är.

Aftonbladet IT bevakar CeBit-mässan och återkommer med fler nyheter därifrån.

Åsa Erlandson

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik

/

Mobiltelefoni

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni