Blu-ray tror att de vinner HD-kriget – överlägset

TEKNIK

LAS VEGAS

Blu-rays seger är oundviklig!

Så står det att läsa i Blu-rays egen tidning under CES-mässan. Enligt den kommer HD-DVD inte ha en chans.

Men blir det verkligen så?

Kriget om HD-kunderna tilltar. Här på CES-mässan i Las Vegas tar de båda sidorna alla tänkbara möjligheter till att tala om hur bra de själva är och vilka fördelar de har. Samtidigt ger de alltid sina konkurrenter en känga. Nu går Blu-ray sidan ett steg ytterligare, de säger nämligen att Blu-rays seger är oundviklig.

Enligt en undersökning - som troligen är beställd av Blu-ray själva - uppskattar de att under 2007 kommer Blu-ray ha 79 procent av HD-marknaden, nästa år kommer den att öka till 84 procent och slutligen 2009 kommer Blu-ray stå för 88 procent av HD-marknaden.

Frågan är bara om Blu-ray själva tror på det här? Okej, Blu-ray kommer att troligtvis att dominera, men frågan är om det blir så här stor skillnad. Trots allt är ju priset en avgörande faktor när kunderna ska välja system. Samtidigt säger Blu-ray stolt och kaxigt:

- Kriget kan troligtvis redan vara över!

Undrar vad Microsoft och Toshiba tycker om detta?

Sony tror förresten på storseger de också. De räknar nämligen med att fram till i mars månad ha sålt närmare sex miljoner exemplar av deras Playstation 3 som av en händelse har en inbyggd Blu-ray spelare.

Niclas Lidström , Prylportalen.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Datorer