Mp3-spelaren funkar också som smycke

TEKNIK

Lite väl dyr lättviktare att ha runt halsen

Mp3-spelaren kan vara ett smycke också.

Samsung S2 är ett halsband med en stenliknande mp3-spelare.

Perfekt att ha runt halsen på stranden. Men kanske lite för dyr.

Samsungs S2 är formad som en liten slät sten som ska passa i handflatan. Med ett clip fäster man ett kombinerat halsband och hörlurar. Den har 2 gigabytes flash-minne och ljusdiodbaserade ljuseffekter men ingen skärm. Något som begränsar möjligheterna att söka igenom musikbiblioteket och välja olika låtar att lyssna på. Men för blandad kompott passar den bra.

Finns i fem färger

S2:an laddas via ett usb-uttag och den har runt 13 timmars speltid med full laddning. Den väger 17,2 gram och finns i fem färger

Ljudmässigt är den ok och ligger i klass med de vanligaste konkurrenterna som Apple och Creative. För att ta sig runt och navigera bland låtarna använder man en knappsats som sitter på baksidan av den stenformade spelaren.

Spelaren har stöd för filformat som mp3, wma och ogg vilket gör det möjligt att även spela upp musik som inte komprimerats lika hårt och som därmed ger bättre ljud.

Prismässigt ligger S2 något högt. Runt 500 kronor får man även betala för till exempel Apples Ipod Shuffle. Kanske är det ett exempel på det paraply som Apple anser att flera konkurrenter kan “gömma sig under” och nu talar om att man ska ta bort genom att sänka sina priser.

ARTIKELN HANDLAR OM