Kontantkort för mobilt bredband

avPeter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyll på när du vill surfa

Nu kommer mobilt bredband med kontantkort.

Med kontantkort från Tre kan man fylla på per dag, vecka eller månad.

Sedan kan man spara modem och kort till nästa semester.

Mobilt bredband är fortfarande en riktig storsäljare. Alla de stora mobiloperatörerna och uppstickaren Glocalnet är igång med olika lösningar.

I dag släpper mobilperatören Tre en kontantkortslösning för mobilt bredband. Den bygger på ett startpaketet som kostar 895 kronor. Då ingår modem plus en veckas fritt användande. Har man redan ett modem kostar startpaket utan modem 99 kronor.

99 kronor för en vecka

Påfyllning kostar sedan 29 kronor för ett dygn, 99 kronor för en vecka och 299 kronor för en månad.

Även när kortet är tomt kommer man in på Tres webbsajt på Mitt3-sidan och där kan man sedan fylla på så mycket man tycker att man behöver.

– Det finns definitivt ett behov för ett kontantkort för mobilt bredband, särskilt nu i sommar när alla ska till sommarstugor, båtar, tält eller husvagnar, säger Peder Ramel, koncernchef på 3 Skandinavien.

Funkar i Sverige och Danmark

Tres kontantlösning fungerar i Sverige och från och med i juni också i Danmark. Vill man surfa med mobilt bredband i andra semesterländer krävs ett vanligt abonnemang.

Men då bör man komma ihåg att priserna där är mycket högre än i Sverige. Priser på 120 kronor per nedladdad megabyte är inte ovanliga. Då kan surfandet snabbt förstöra hela semestern med räkningar på tiotusentals kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Datorer