Teknik

Grattis Mattias Karlsson...

Av: 

Lisa Olsson

TEKNIK

...vinnare av Stora Bloggprisets kategori Prylar & Teknik

Bloggen Moderskeppet där Mattias Karlsson, Fredrik Holm och Anders Jensen bloggar kammade hem flest röster och tog hem vinsten.

Hur känns det?

- Suveränt, verkligen kul!

Vem är du?

- En 34-årig Jönköpingsbo som undervisar på Högskolan för lärande och kommunikation här i Jönköping. För några år sedan kände jag dock att jag ville nå ut längre och därför startade jag bloggen som ett experiment. Vi tre som bloggar kommer från olika håll; Anders är civilingenjör och Fredrik är kommunikationsvetare och webbdesigner.

Berätta om bloggen!

- Den startades 2004 och den handlar om bildbehandling och Photoshop. Vi arbetar med att undervisa i dessa ämnen för privatpersoner och genom bloggen kommunicerar vi och för en dialog med våra kunder, samlar in feedback och önskemål. På webbplatsen finns även längre artiklar och webb-TV bland annat.

Vad trodde du om er chans att vinna?

- Om man tittar på statistik och besökarsiffror så borde Tommy k Johansson ha haft störst chans och han skriver dessutom jättebra och intressant. Men jag antar att vi har många nöjda kunder och hardcore-besökare som har röstat fram oss.

Vilka bloggar följer du själv?

- Jag läser alltid Beta Alfa som har koll på hela medieuniversum. Sen läser jag Stationsvakt för dagens underhållning.

Hur kan du påverka genom att blogga?

- Det är läsarna som påverkar mig. Besökarna bidrar med så mycket att det påverkar den jag är och vart mitt yrke tar vägen.

Publisert: