Nu har Bose och Sonys toppmodeller inbyggd översättning

Översätter främmande språk direkt i hörlurarna

Bose Quietcomfort 35 II är en av alla lurar som nu har stöd för Google Translates realtidsöversättning.
Bose Quietcomfort 35 II är en av alla lurar som nu har stöd för Google Translates realtidsöversättning.

Googles realtidsöversättning direkt i öronen har hittills varit förbehållen den som har både mobil och lurar från just Google.
En ändrig i en paragraf öppnar nu upp funktionen för fler hörlurar och telefoner.

Att obehindrat prata med någon vars språk du inte behärskar, samtidigt som du svarar på svenska, kan låta som en scifi-dröm från framtiden, men har faktiskt varit en verklig företeelse ett tag nu.

Just den verkligheten har emellertid varit exklusiv för den som både äger en av Googles Pixel-telefon samt företagets egna hörlurar Pixel Buds (som inte ens har släppts i Sverige och mer eller mindre floppat utomlands).

Nu har Google, om än lite i skymundan, öppnat upp för att fler ska få ta del av översättningen i realtid, skriver tekniksajten Droid-Life. Det är nämligen en liten paragraf som ändrats i supportsidan för Pixel Buds, utan att Google själva gjort något väsen av det.

Fungerar på alla Android-telefoner

Där det tidigare stod att realtidsöversättningen via Google Translate var tillgänglig på Pixel Buds och Pixel-telefoner, står det nu att funktionen är tillgänglig på alla hörlurar med stöd för Google Assistant och Android-telefoner.

Bland hörlurar som har stöd för Google Assistant finns bland annat Bose Quietcomfort 35 II, Sony WI-1000X, WH-1000XM2 samt nya WH-1000XM3, skriver Tek.no.

Detta innebär alltså att du som äger ett par av ovan nämnda lurar, redan nu kan sätta dig mittemot någon som pratar ett främmande språk genom en Android lur, och lyssna och svara på svenska genom lurarna.

I dagsläget har realtidsöversättningen stöd för 40 språk, varav svenska givetvis är ett av dem.

Publisert:

LÄS VIDARE