– Vi känner av pressen

TEKNIK

Ny poängförlust för Elfsborg: ”Spelade rent sagt bedrövligt”

BORÅS. Guldfavoriten Elfsborg har tappat fem poäng på tre matcher.

Avståndet till regerande mästarna Malmö FF växer.

– Det är klart att det berör oss och att vi känner lite press. Det här var inte den start vi önskade oss, säger Lasse Nilsson efter 2–2 hemma mot AIK.

Inför säsongen var Elfsborg det lag som fick överlägset flest guldtips. Men medan Malmö FF inlett med tre raka vinster har Elfsborg bara skrapat ihop fyra poäng. I går blev det oavgjort på Borås Arena i en match AIK dessutom ledde med 2–0 redan efter en halvtimme.

– Vi spelade rent ut sagt bedrövligt i första halvlek men blev lite för hårt straffade. Det var inte så att AIK spelade någon fantastisk fotboll. Två halvchanser med fina avslut, säger Lasse Nilsson.

Två byten i halvtid

Niklas Hult reducerade i 33:e minuten och i halvtid gjorde tränaren Magnus Haglund två byten: ut gick Johan Larsson och Oscar Hiljmark, in kom Martin Ericsson och Daniel Nordmark. Samtidigt ändrade Haglund spelsystem från 4-4-2 till 4-3-3.

– I andra gjorde vi det vi ska göra på hemmaplan: satte en jävla press på dem. När vi tappade boll såg vi till att vinna tillbaka den direkt och fick det här konstanta trycket på dem. Då orkade de inte, säger Lasse Nilsson.

Superrädning av Turina

David Elm stod för kvitteringen, och var sedan nära att göra 3–2 men AIK:s målvakt Ivan Turina räddade.

– Jag vet inte riktigt hur han lyckades. Men jag fick den lite för rakt på honom, säger David Elm.

Med endast fyra poäng på tre matcher växer pressen på guldfavoriten.

– Det här var inte den start vi önskade oss medan Malmö fått en drömstart, suckar Lasse Nilsson.

Och tillägger:

– Det är klart att det berör oss och att vi känner lite press. Samtidigt vet vi att vi har kvaliteter och det visade vi i andra halvlek i dag. Vi kommer att komma igång mer och mer. Det finns tid att gå i kapp, det är 27 omgångar kvar.

Robert Laul