Bästa gratisprogrammen till din iPhone

Av: Peter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu finns över 10 000 titlar i Appstore

Nu finns fler än 10 000 program till iPhone.

Många är gratis.

Aftonbladet.se listar de bästa just nu.

Apple öppnade sin programvarubutik Appstore den 11 juli i år. Redan när man slog upp portarna fanns det över 500 program att välja på. Programutvecklare stod redan i våras i kö för att få tillgång till de utvecklarverktyg som behövs för att skriva program för iPhone.

Sedan dess har mängden program ökat hela tiden. Och nu i helgen passerades en ny milstolpe. Nu finns fler än 10 000 program att välja på i Appstore.

En stor andel av programmen är gratis och de som kostar pengar ligger i ett prisspann från 7 kronor och uppåt. Populära spel som Real Football 2009 och Super Monkey Roll kostar 55 kronor att köpa.

Det finns program för de flesta områden och smakriktningar. Spel, musik, resguider, översättning, drinkblandning, matrecept, motion, viktminskning, foto, nyheter och sedan i helgen finns också gratis-tv från Joost att ladda ned utan kostnad. Det finns även program som gör en Iphone till en flöjt, en decibelmätare eller ett stetoskop och pulsmätare och mycket annat.

Under julruschen kan man ha extra nytta av gratisprogrammet Beacon. Det utnyttjar gps:en i iPhone för att komma ihåg var du ställde bilen på köpcentrats parkeringsplats i julhandeln.

Maximalt kan man installera 148 program på en iPhone.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN