Här är Samsungs nya värstingmobil

Får superskärm med kartor i 3D

Samsung fortsätter jaga Apples Iphone.

Nu släpper man en ny värstingmobil i Googleklassen.

Nya Galaxy S får superskärm med kartor i 3D.

Koreanska Samsung visade redan på mobilmässan i Barcelona i mitten av februari upp sin nya iphonedödare Wave som kommer till Sverige i sommar. Den är den första mobilen i världen med en högupplöst super-amoledskärm och den första som använder Samsungs nya operativsystem Bada.

Men nu kommer man också med en ny Google-mobil. Galaxy X har den senaste 2.1-versionen av Googles operativsystem Android under huven och en processor på 1 Ghz. Samma kraft som Sony Ericssons nya Xperia X10.

Galaxy S lanserades i går kväll i Las Vegas och den kommer till Sverige redan till sommaren.

Ny superskärm

Skärmen på 4 tum använder super-amoled som gör det möjligt att se video och bilder eller att använda mobilen som läsare för e-böcker även i kraftigt solljus.

Nya Galaxy S har också försetts med något Samsung kallar Social Hub, där alla kontakter och vänner samlas på ett ställe. Dit kan man styra sitt Facebook-konto, chatt, e-post, kontakter, kalender med mera.

I högre prisklassen

Gps:en i Galaxy S använder Googles kartor. Men nytt är att man kan se dem i 3D på den högupplösta skärmen. Mobilen har också en Layer Reality Browser där man håller upp mobilen mot ett föremål och browsern presenterar sedan information om vad det är man tittar på. Den tekniken kan också användas för att hitta restauranger, butiker och annat i närheten av där man befinner sig.

Värstingmobiler är sällan billiga. Det gäller även Galaxy S. Runt 6 500 kronor kommer man att få betala för en osubventionerad mobil i Sverige.

Publisert: