Från möbeljätte till mobiloperatör

TEKNIK

Ikea erbjuder trogna kunder att ringa billigt

Den svenska möbeljätten Ikea lanserar nu tillsammans med T-Mobile mobiltelefonservice till trogna kunder och personal.

Men inte i Sverige.

Utomlands börjar det bli allt vanligare att stora företag lanserar mobiltjänster under eget namn. För de som bor på brittiska öarna är det redan möjligt att ringa med både Virgin och Carphone Warehouse. Här kanske vi på sikt kan få ABBA, Volvo, eller varför inte AIK för dom som gillar det.

Lågprisabonnemang

Att tillsammans med en redan existerande mobiloperatör erbjuda en mobiltjänst i företagets namn är ett sätt för de stora företagen att erbjuda ännu fler tjänster under samma tak och därmed hoppas man även att knyta kunderna ännu tätare intill sig.

Att Ikea nu är snabba med att lansera en mobiltjänst är inte speciellt förvånande. Företaget har alltid varit duktigt på att belöna de som går med i någon av företagets olika lojalitetsprogram. Det abonnemang som erbjuds är ett lågprisabonnemang där man betalar en låg summa för att komma igång och sedan betalar man ytterligare beroende på användning.

Kommer inte till Sverige

Denna tjänst finns än så länge inte i Sverige och enligt Ylva Magnusson på IKEA´s presstjänst så tror hon inte heller att det skulle vara på gång.

– Det är säkerligen inte aktuellt, för då hade jag hört om det, säger Ylva Magnusson. Hon återkommer senare med besked att det inte är aktuellt med att lansera mobiltjänster i Sverige.

Man får ju hoppas att de brittiska kunder som nappar på erbjudandet inte behöver skruva ihop sina mobiltelefoner själva.

Läs också:

Andreas Rauch, Prylportalen