Teknik

Ännu en iPhone-utmanare

TEKNIK

Ny högupplöst mobil från HTC

HTC Touch HD påstås telefonen på bilden heta, och den ska vara försedd med en skärm med en upplösning på hela 480 x 800 pixlar.

Om uppgifterna stämmer ska HTC Touch HD finnas i butik till julhandeln.

Man kunde tänka sig att skulle vilja suga på framgången och krama så mycket man kan ur serien Touch Diamond, Touch Pro och S740 innan man lanserar nya modeller, men så verkar inte vara fallet.

Om man får tro uppgifterna som kommer från diskussionsforumet Modaco, ska alltså HTC Touch HD finnas i butikerna till jul. HD brukar ju i TV-sammanhang stå för högupplöst, och den högupplösta skärmen, 480 x 800 pixlar, verkar också vara huvudattraktionen på Touch HD.

Upplösningen är av en händelse samma som på Sony Ericsson Xperia X1, och det är ingen hemlighet att det är HTC som tillverkat även Xperia X1. Touch HD är dock en högre och bredare telefon, närmare bestämt ganska exakt samma mått som Iphone: 115 x 62.8 x 12mm. I kombination med att en större del av framsidan är vikt åt skärmen innebär det en märkbart större skärm, något som kanske gör den höga upplösningen mer rättvisa.

I övrigt ser telefonen av bilderna att döma ut att ha Windows Mobile 6.1 med samma Touchflo 3D som på Touch Diamond. Processorn ska vara på 528 MHz, och telefonen ska ha 512 MB ROM och 256 MB RAM, sedan tillkommer förstås flash-minne för lagring av musik, telefonen är försedd med minneskortplats av typen microSD..

HTC Touch HD ska ha turbo-3g och inbyggd GPS. Kameran är på 5 megapixel, men utan blixt. Batteriet är på 1350 mAh, och telefonen är försedd med 3,5 mm hörlursuttag för vanliga musiklurar.

Elias Nordling/Mobil

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik