Mobiltelefoni

Här är de bästa spelsajterna

TEKNIK

Dröm om fräcka spel. Testa nya titlar gratis.

Fuska när du har kört fast – och gör ditt spel som nytt när du har tröttnat.

Vi tipsar om de bästa spelsajterna på nätet.

Klara Final fantasy IX   lätt som en plätt.
Klara Final fantasy IX lätt som en plätt.

FÅ KOLL PÅ SPELEN

Daily radar är mycket bra på spelnyheter och förhandstittar. Summariska recensioner med ganska tuffa betyg.

www.dailyradar.com

Gamespot är enormt omfångsrik men rörig och seg. Helt okej på det mesta, från nyheter till demoversioner. Roligast är ett gäng guider som ”elakaste fienderna” och ”värsta spelen genom tiderna”.

www.gamespot.com

Högt aktade japanska speltidningen Famitsu är en institution i spelvärlden. Nu finns sajten även på engelska. För dig som kan mycket om spel och vill ha råkoll på japanska nyheter, men även en sällsam resa bland konstiga titlar som aldrig kommer till Sverige.

us.famitsu.com

IGN är närmaste konkurrenten till Daily radar. Känns lite saggig med tråkig design, men skenet bedrar.

games.ign.com

NYTTIGT PÅ SVENSKA

Branschtidningen Manual bjuder på releaselistor, topplista baserad på rapporter från återförsäljare och en ganska omfattande länksamling till svenska spelföretag, affärer och distributörer.

www.manual.nu

Piratkopiering är en ständigt brännande fråga. På MDTS sajt får du veta vad som gäller rent juridiskt. Och det är hårda bud. Förutom att jaga pirater sätter Sveriges branschorganisation åldersgränser på spel och anordnar spelens motsvarighet till Grammis och Guldbagge – Spelgalan.

www.mdts.se

Visste du att du kan lira Quake på bussen? Handdatorn är nöje i miniformat och Pocketspel.com tipsar om lir till Windows CE och PocketPC. Tyvärr inte Palm.

www.pocketspel.com

Tvspel.nu har nyheter, recensioner och färska releaselistor. Intressant och fräscht.

www.tvspel.nu

Testhuset är en kanonsajt för föräldrar. Här finns de flesta barntitlar recenserade, kompletterade med en hel del vuxenspel.

www.testhuset.nu

DEMOVERSIONER

Du som inte nödvändigtvis måste ha det hetaste actionliret på pc hittar allt du behöver på www.download.com . Klicka helt enkelt på ”games” och välj sedan vilka typer av roligheter du vill ladda hem. Pussel? Strategi? Action? Här finns både demoversioner av titlar i butiken och gratis- och sharewarespel.

3Dfiles bjuder inte bara på rykande heta demoversioner och uppdateringar av spel. Nej, här finns också en hel del små nyttiga program och roliga skärmsläckare.

www.download.com

www.3dfiles.com

Klassikern Fragzone är lite svårtillgänglig för nybörjarspelare. Men de har snabba servrar och i filarkivet finns demoversioner, extraprylar och uppdateringar till de populäraste pc-spelen.

ftp.fragzone.se

FUSKA

Det kryllar av fusksajter på nätet, men det finns en som står över allt annat. GameFAQs har helt enkelt fuskkoder och lösningar till de flesta spel som någonsin släppts. Enkelt, snabbt och sökbart.

www.gamefaqs.com

FAVORITSPEL

Du som redan har laddat ner hetaste skjutaspelet Counterstrike på www.counter-strike.net får bra hjälp att komma i gång i den här heltäckande guiden.

www.zdnet.com/gamespot/guides/pc/counterstrike/

Racingspelet Grand prix 3 är kanonbra men det är bara ett problem: det bjuder inte på senaste F1-säsongen och bilarna. Till nu. Här kan du själv hämta nya banor och vrålåk modell 2001.

www.grandprix3.com

Helrenovera! Med lite fräscha tapeter, diskoljus, hemmabio och en schyst plyschsoffa blir The sims som nytt och småfolket gladare. The sims resource har otroliga 10 000 nya prylar att välja och vraka bland.

www.thesimsresource.com

Även kvalificerade monsterdräpare har mycket att hämta på www.diabloii.nu . Här finns allt från basfakta till komplicerade siffertabeller till populära rollspelet Diablo II.

Vad sägs om lite nya pansarvagnar och nya ställen att slåss på i Red alert 2? Bästa stället att börja på är ständigt aktuella www.red2.org

BONUS

Var du ett Amiga-fan? Back2roots har massor av nostalgi för dig. Det fullspäckade arkivet innehåller spel som Afterburner och Beneath a steel sky med tillstånd från spelföretagen.

www.back2roots.org

Du som älskade Cinemawares filmiska titlar kan nu hämta hem King of Chicago, Rocket ranger och andra härliga kickar på

www.cinemaware.com

För att få i gång spelen krävs en så kallad emulator, ett program som låtsas vara en annan dator. Allt du behöver hittar du på www.cloanto.com/amiga/forever/ för cirka 300 kronor.

Om datorn hackar när du lirar kanske du kan få hjälp av programmen på www.tweakfiles.com Se bara till att läsa instruktionerna noga och säkerhetskopiera de filer som ändras om något skulle gå snett.

Den som hade flest Game & Watch-spel i början av 80-talet var kung. Här hittar du allt om Nintendos första flirt med oss spelare.

www.gameandwatch.com

Henrik Rudin

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik

/

Mobiltelefoni

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni