LG släpper laptop med HD-DVD och digital-tv mottagare

TEKNIK

LG överraskar alla och släpper nu en laptop med HD-DVD. Modellen finns ute i butik i Sverige nu och har dessutom inbyggd digital-tv mottagare.

Samtidigt som LG visade upp en kombispelare som klarar både HD-DVD och Blu-ray släpptes också en laptop som är utrustad med en inbyggd HD-DVD spelare. Modellen heter W1 Pro Express Dual och faktum är att Sverige blir första landet i världen där modellen släpps.

W1 har en 17,1-tums widescreenskärm och digital TV-tuner ( DVB-T) och väger 3,1 kg.

- Den finns på lager i Sverige, berättar Patrik Andersson som just nu befinner sig i Las Vegas på CES-mässan.

Varför satsar ni inte på Blu-ray i datorn?

- Vi gör det därför att vi just nu inte kan få fram Blu-ray enheter så att det räcker till. Därför satsar vi nu på HD-DVD, men senare kommer datorprodukter med Blu-ray bekräftar Patrik Andersson.

Det går att koppla datorn till en HDTV och visa högupplösta bilder och filmer direkt på tv:n. Skärmen är 17,1 tum stor och självklart i widescreen. Datorn är också utrustad med en inbyggd digital-tv-mottagare. Dessutom hittar vi här Intels nya Core 2 Duo-processor, Windows Media Center och Dolby Home Theater för optimala multimediaupplevelser.

Datorn levereras med bland annat 160 GB SATA-hårddisk, 2GB DDRII-minne (667 MHz), 5-i-en kortläsare (XD/SD/MMC/MS/MS Pro) och BlueCore4, senaste generationens Bluetooth. Nya W1 Pro Express Dual med HD-DVD finns ute i butik och kostar ca 26 000 kr inklusive moms.

Niclas Lidström , Prylportalen.se