Samsung slår rekord – i antal bakkameror

Samsung Galaxy A9 först i världen med fyra kameror på baksidan

Publicerad:
Nya Samsung Galaxy A9 (2018).
Foto: Skärmdump/Samsung
Nya Samsung Galaxy A9 (2018).

TEKNIK

Samsung lanserat sin senaste telefon, Samsung Galaxy A9.
Här snålas det minsann inte på bakkamerorna.

Samsung lanserar nu en ny mobil i sin A-serie. Den nya Galaxy A9-modellen kan bland annat skylta med ett kamerasystem på baksidan bestående av hela fyra olika sensorer och objektiv som ska hjälpas åt att ta dina bilder.

Telefonen väntas komma ut i svenska butiker i november. I pressmeddelandet som Samsung har skickat ut ligger det vägledande priset på 6 490 kronor.

Fyra i ett

En av sakerna som skiljer den här mobilen från andra på marknaden är att kamerasystemet på maksidan är sammansatt av fyra sensorer:

  • En huvudkamera med en 24 megapixels sensor med autofokus och en bländaröppning på f/1.7

  • En zoomkamera som tar zoomade bilder, där du har en sensor på 10 megapixlar med en bländare på f/2.4

  • En vidvinkelkamera som tar bilder med 120 graders vinkel. Här har du, precis som på zoomsensorn, en bländaröppning på f/2.4

  • En djupkamera på 5 megapixlar med en bländaröppning på f/2.2

Det att använda fler kameror för att ta en bild är något vi har fått se en bra stund, där den bästa telefonen just nu är Huawei P20 Pro (annonslänk).

Det blir därför väldigt spännande att se hur bra programvaran som följer med A9-telefonen klarar av att framkalla en färdig bild. Exakt hur resultatet blir får vi svar på först när telefonen i sinom tid finns att testa.

Flera specifikationer

Telefonen har en 6,3-tums AMOLED-skärm som kan visa 1080 x 2220 pixlar. Vidare har den 6 GB arbetsminne och 128 GB internt lagringsminne. Skulle detta bli i snävaste laget kan du dryga ut med ett minneskort upp till 512 GB.

Den 183 gram tunga telefonen huserar dessutom en Octa Cor-processor (2,2 GHz Quad + 1,8 GHz Quad), plus att du har totalt 3 800 mAh batterikapacitet att tillgå.

Telefonen levereras med Android 8.0, även känt som Oreo. Galaxy A9 finns att köpa i två olika färger – Caviar Black och Lemonade Blue. Den släpps också i en rosa färg som inte kommer att säljas i Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE