Mobiltelefoni

Iphone för 1 krona

Av: 

Peter Pettersson

TEKNIK

Så mycket kostar telefonen hos Telia

Iphone för 1 krona – om du binder dig i 24 månader och betalar 859 kronor i månadsavgift.

I dag släppte äntligen Telia priset på den omtalade mobilen.

– Vi kommer att erbjuda Iphones till alla våra olika abonnemang, säger Håkan Dahlström, chef för mobilitetstjänster på Telia.

Den 11 juli är det säljstart i Sverige och i dag blev det klart vad Apples Iphone kommer att kosta på den svenska marknaden. För dem som tecknar nya abonnemang kommer Telia att erbjuda tre olika paket med telefon- och data: Imini, Imidi och Imaxi.

Imini har den lägsta månadsavgiften på 299 kronor, får man betala 1 695 kronor för en Iphone med 8 gigabytes minne om man binder sig på 24 månader. 2 495 kronor för 16 gigabytesverisonen. Då ingår 100 samtalsminuter, 100 sms och hundra megabyte data per månad.

Imidi får en månadsavgift på 489 kronor. Där ingår 250 talminuter, 250 sms och 250 megabyte data. Telefonen kostar då 895 kronor. 16 gigabytesversionen kostar med det abonnemanget 1795 kronor.

Imaxi ger 1000 samtalsminuter, 1000 sms och 1000 megabyte data. Abonnemangskostnaden per månad blir 859 kronor, totalt drygt 20 000 kronor under bindningstiden. 8 gigabytesversionen av telefonen kostar då en krona och 16 gigabytesversionen 795 kronor.

Nio kronor per dag

För dem som använder mer än den datamängd som ingår i abonnemanget blir kostnaden maximalt 9 kronor extra per dag.

– Till skillnad mot hur det är med andra abonnemang som gäller de nio kronorna inte bara wap-trafik utan all datatrafik även e-post och fri surf på nätet, säger Håkan Dahlström.

De som tecknar Iphone-abonnemang får dessutom tillgång till Telias 1 800 surfzoner med wlan som finns på olika platser runt om i landet.

Priset stiger

Vill man har kortare bindningstid än 24 månader stiger priset på mobilen till som mest 3 295 kronor för Telia Mobil Imini i 18 månader för en 3g-Iphone med 16 gigabyte minne.

De som redan har abonnemang hos Telia kommer att erbjudas möjligheten att köpa Iphone de också.

– Exakt hur det kommer att se ut beror på vilken av de olika abonnemangsformer vi erbjuder som kunden har i dag. Vi hoppas kunna kommunicera ut det i god tid före försäljningsstarten den 11 juli, säger Håkan Dahlström.

Oklart om olåst

Men om man kommer att kunna köpa en olåst Iphone som man kan använda hos vilken operatör man vill är fortfarande inte klart. Inte heller vad en sådan skulle kosta. I de europeiska länder som till exempel Italien, där operatörer valt att sälja olåsta versioner av Iphone, ligger priset på motsvarande 4 800 kronor för 8 gigabytesversionen.

Över 40 000 svenskar har redan fyllt in en intresseanmälan hos Telia för att få mer information om telefonen och hur man kan köpa den från den 11 juli.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni