Här flyr Kate Winslet undan elden

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Räddade Richard Bransons 90-åriga mamma ur lågorna

1 av 4 | Foto: Foto: VIRGIN
BLIXTNEDSLAG Richard Bransons villa brann ner till marken efter ett blixtnedslag i förrgår natt. Bland gästerna fanns bland andra Bransons familj och Kate Winslet. Nu hyllas hon som hjälte efter att hjälpt miljardärens mor till säkerhet.

LONDON. Blixten slog ner på Richard Bransons karibiska ö.

Kate Winslet fanns bland gästerna och hyllas som hjälte efter att ha räddat livet på miljardärens 90-åriga mamma.

– Det var som en filminspelning, man väntade bara på att någon skulle ropa ”bryt”, men det hände aldrig, uppges hon ha sagt.

I ett kraftigt stormoväder slog blixten ner i Richard Bransons hem på hans privata ö Necker i Västindien natten till i går.

Bland ett 20-tal gäster i villan fanns Oscarsbelönade Kate Winslet med pojkvän och familj och även Bransons dotter Holly, 30, och mamma Eve, 90.

”Svepte ut henne”

Mångmiljardären var också på ön tillsammans med sin fru Joan och sonen Sam, 26, men sov i en annan byggnad ett hundratal meter från villan där blixten slog ner vid fyratiden på morgonen.

– Min son Sam rusade till huset och hjälpte alla ut, säger Branson till Daily Mail.

Han beskriver också hur Winslet räddat livet på hans mamma.

– Hon lade armarna om henne och svepte ut henne ur huset så snabbt det bara gick, säger han.

Brann ner till marken

Alla gäster uppges ha klarat sig utan skador, men villan blev snabbt övertänd. När solen gick upp över paradisön hade huset redan brunnit ner till marken.

– Det var som en filminspelning, man väntade bara på att någon skulle ropa ”bryt”, men det hände aldrig, sa Kate Winslet till Branson efter den uppskakande händelsen, uppger ITV News.

Branson köpte ön Necker, som tillhör de Brittiska Jungfruöarna i Västindien, redan under tidigt 80-tal och gifte sig med sin fru där. Även dottern Holly skulle ha gift sig på ön senare i höst.

Publicerad: