Kameratest

"Framtidens kamera"

TEKNIK

Gjord för kvinnor – liten som ett läppstift

I framtiden är kameran liten som ett läppstift och har både inbyggd projektor och oled-skärm.

Åtminstone om vi får tro brittiska tv-programmet Gadget Show.

Programmet lät design- och utvecklingsbyrån Curventa ta fram en kameraprototyp för framtidens kvinnor som är ”liten, enkel att använda och passar i handväskan”.

Curventa tog dem på orden och resultatet blev enligt de själva en kamera som ”inte är fyrkantig utan sexig, intuitiv och liknar ett sminktillbehör”.

Eftersom byrån inte behövde bekymra sig om kostnaden (eller ens verkligheten) slog de på riktigt stort. Den utdragbara skärmen är supertunn och av typen oled. Istället för att trycka på en knapp för att zooma böjer man skärmen inåt eller utåt.

Åtta av tio vill ha den

Om inte det känns futuristiskt nog finns även en inbyggd DLP-projektor för att titta på kamerans bilder. Kameran har inga portar för kablar eller minneskort, utan bilderna lagras på en hårddisk och överföringen sköter blåtandskopplingen om. Till och med strömladdningen sker trådlöst.

När tv-programmet visades sa 80 procent av tittarna att de skulle köpa kameran om den fanns i butikerna. Hur mycket kameran skulle tänkas kosta avslöjades dock inte...

Källa

Mera framtid!

prylografi

Hampus Engstedt, Prylportalen

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik

/

Kameratest

ÄMNEN I ARTIKELN

Kameratest