Blåtands-boogie

TEKNIK

Överför musik trådlöst – det går som en dans

Strömma musik trådlöst från datorn eller mobilen till stereon.

Med Digilives nya Bluedio-sändare är det både relativt enkelt och billigt.

Att strömma musik från mobilen till ett par bluetoothhörlurar är bekvämt men inte speciellt nytt. Tanken med Digilives nya Bluedio-sändare är att du nu kan dela din musik med andra, genom att trådlöst strömma den i hemmet eller på jobbet via bluetooth.

Lyssna i stereo

Enligt Urban Jacobsson på Digilive är det enkelt att koppla ihop och komma igång, både via stereon eller mobilen. Med mobilen behöver man dock göra en parning där man slår in en kod, men annars är det bara att tuta och köra.

Med en mottagare och en sändare kan du strömma musiken antingen mellan enheter placerade i olika rum eller från datorn till stereon. Detta gör att du kan lyssna på musik som ligger lagrad på datorns hårddisk genom stereons högtalare.

800 kr för helt set

Bluedio sänder via bluetooth och använder A2DP vilken är den standard som de flesta musikmobiler använder för att strömma musik mellan olika enheter. Det går även bra att ansluta en Ipod eller någon annan musikspelare via hörlursingången.

De båda enheterna drivs av ett inbyggt litiumbatteri som antingen laddas via nätadaptern eller en usb-anslutning, en laddning räcker till ungefär sex timmars användning.

Cirkapriset för Bluedio-enheterna är 595 kronor för enbart mottagardelen och 795 kronor för ett set med både mottagare och sändare. Produkterna beräknas finnas i handeln från och med november månad.

Andreas Rauch, Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM