Bluetooth-headset i retrostil

Nej det här är inte ett försenat aprilskämt. Vi har hittat det häftigaste mobiltillbehöret någonsin som tar en tillbaka till den gamla goda tiden.

En rejält bamsig telefonlur – kanske mer kul än praktisk. Men knappast något man tappar bort.
En rejält bamsig telefonlur – kanske mer kul än praktisk. Men knappast något man tappar bort.

Dagens mobiltelefoner och bluetooth-headsets är så små att man tappar bort dem på en gång. Var det inte bättre förr i tiden när saker och ting var stadiga och rejäla så man visste var man hade dem?

Retro Handset från Thinkgeek tappar man inte bort i första taget. Det är ett bluetooth-headset i form av en riktigt redig farmorstelefon. Den kan både ta emot och ringa samtal.

För att svara trycker man på den grå knappen på undersidan. För att ringa måste man använda röstuppringning. Retro Handset kan anslutas till mobiltelefoner som stöder bluetooth-version 1.0, 1.1 och 1.2 och har en räckvidd på cirka 9 meter.

Passar bäst hemma

Luren ser i stort sett ut som en äkta gammeltelefon förutom en blå lampa som sitter i mikrofonen som indikerar att hedsetet är på. Laddning sker via en usb-sladd som man kopplar till datorn.

Riktigt cool pryl, men vi skulle inte satsa på att bära runt på Retro Handset stan utan snarare ha det hemma som en kul grej. Vi har inte fått det bekräftat men om man kan koppla luren till en dator skulle den dessutom passa utmärkt som en Skype-telefon.

Retro Handset kan köpas hos Thinkgeek.com och priset på 34.99 dollar som är runt 240 kronor känns helt klart överkomligt.

jonas Molander , Prylportalen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN