Nytt stort blindtest av platt-tv

TEKNIK

– och du kan vara med

Vilken tv har bästa bilden?

Det kan du vara med och avgöra, när Prylportalen och Aftonbladet genomför ett jätte-blindtest av platt-tv.

Foto: Så här såg det ut under blindtestet i våras.

Redan i våras genomförde Prylportalen och Aftonbladet ett stort blindtest. Testet gjordes för att belysa problemen för en vanlig konsument när de ska välja rätt tv. Den gången var det drygt 1 500 personer som deltog i blindtestet, som gällde om plasma mot lcd och full-hd jämfört med vanlig hd-ready.

Nästa vecka är det dags för ett helt nytt test. Då alla chansen att vara med och avgöra vilken tv som ger bäst bild. Den här gången har vi dragit ihop en mängd olika tv-tillverkare. Alla skärmar kommer att vara maskerade, vilket innebär att de som är med och gissar inte kommer att veta vilken tillverkare som apparaterna kommer ifrån.

40-42 tum

Testet kommer att genomföras under torsdag och fredag nästa vecka (18–19 oktober), i Mediamarkts butik i Kungens Kurva utanför Stockholm. I butiken kommer Prylportalen att finnas för att leda testet. Tillverkarna själva kommer att få ställa in tv-apparaterna på det sätt som de vill ha dem. Området där testet genomförs kommer att vara nedsläckt, så gott det går i butiksmiljö.

Tillverkarna har fått vissa restriktioner, alla apparater ska vara i storleken mellan 40-42 tum. Det spelar ingen roll om de deltar med en plasma eller en lcd-tv. Full-hd eller inte spelar ingen roll. Vår order till tillverkarna var tydlig: ge oss det bästa ni har i den här storleken, oavsett teknik.

Tv-apparaterna kommer att visa en högupplöst filmsnutt från en bluray-spelare. Det blir en actionfilm som kommer att visas och samma bild matas till skärmarna i upplösningen 1080p.

Niclas Lidström, Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tester