Teknik

Ipad till Sverige i natt

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

TEKNIK

”Det kommer nog att smälla
till ordentligt i försäljningen”

Nu är flera månaders väntan över.

I natt släpps Apples surfplatta Ipad i Sverige.

– Det kommer nog att smälla till ordentligt i försäljningen, säger Rosenblom, marknadschef för Media Markt..

När Ipad lanserades i USA i våras sålde den i tre miljoner exemplar på 80 dagar. I morgon lanseras den populära surfplattan i Sverige. Först ut är butikskedjan Media Markt som redan vid midnatt öppnar dörrarna till sin butik.

”Intressant produkt”

– Det kommer nog att smälla till ordentligt i försäljningen. Det här är en hajpad och intressant produkt, säger, Johan Rosenblom marknadschef för Media Markt till Idg.se.

Och trots att det redan uppges finnas 30-40 000 importerade Ipads i Sverige tror butikerna på en rejäl säljsuccé för de olika surfplattorna som förra veckan utsågs till årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI).

”Ipad är bäst”

– Vi har många kunder som har efterfrågat Ipad och jag tror på en mycket stor försäljning, Privatimporten är bara en liten del och jag tror inte att den sena Sverigelanseringen påverkat vår försäljning märkbart, säger Per Eriksson, koncernchef på Dustin.

Eriksson är det ingen tvekan om vilken surfplatta som kommer att sälja bäst.

– Det finns bra och dåliga saker med alla de olika surfplattorna, men just nu är det Ipad som är bäst, ingen tvekan, säger han.

Inga priser är släppta, men beroende på vilken version man vill ha beräknas Ipad kosta från 3 600 till 6 000 kronor, uppger Idg.se. Samtliga av Apples surfplattor kommer att ha operativsystemet Ios 4.2.1 som klarar svenska och multitasking.

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik