Publicerad:
Uppdaterad:

Mobilen hittar butiken med lägsta priset

Av: Dino Stén

Publicerad:
Uppdaterad:

Prisjakt.nu utsedd till bästa prisjämförelsesajt

Att hitta lägsta priset på en vara är svårt. Inte ens med prisjämförelsesajter på nätet.

Endast två av nio tjänster, Prisjakt och Pricerunner, hittar pålitliga sökresultat över lägsta pris och får därmed godkänt i tidningen PC för Allas granskning.

Prisjämförelsetjänsterna ska hjälpa konsumenterna att hitta bästa priset. Men i verkligheten är det få tjänster som lyckas med det. Anledningen till det är, enligt PC för Alla, att bara de butiker som betalar för annonsering hos en utvald prisjämförelsesajt får sina produkter med i sökresultaten.

Om en annan butik, som valt att inte annonsera på prisjämförelsesajten, har samma vara till ett lägre pris så syns den inte i sökresultaten.

Bara två håller måttet

Av nio granskade prisjämförelsesajter är det bara två som håller måttet enligt granskningen. Aftonbladet-ägda Prisjakt.nu blev "Bäst i test" då sajten har flest butiker i sin databas och hittar fler prisuppgifter på sökta varor än de övriga. Konkurrenten Pricerunner fick också godkänt i testet med omdömet omdömet "Bra val".

– Det känns underbart. Äntligen får vi ett erkännande för att vi tar in så många som möjligt i våra sökningar, inte enbart de som betalar oss, säger Magnus Bengtsson, marknadsansvarig på Prisjakt.nu.

Magnus Bengtsson förklarar framgången med att man lyssnat till användarnas behov.

– Vi har ett system där användaren kan skräddarsy sin sökning. Till och med efter varans egenskaper, vilket ger en mer detaljerad sökning.

Mobilen hittar bästa priset

Prisjakt har också nyligen släppt en app som visar i vilken butik en vara är billigast. Via mobilens gps vet systemet var användaren befinner sig.

– Genom att fotografera streckkoden på förpackningen i butiken kan varan identifieras och Prisjakt talar då om var du hittar den till lägsta pris, både på nätet och lokalt där du är just nu.

Just nu finns appen med scannerfunktion enbart till Android-mobiler.

– Men vi väntar på godkännande från Apple för att få lansera den till iPhone, säger Magnus Bengtsson.

Publicerad:
Publicerad: