Tveksam projektor till iPhone

TEKNIK

Bra idé – men bilden suger

Både iPhone och iPod Touch lämpar sig alldeles utmärkt när man vill titta på film på alldeles själv.

Men hur blir om man vill dela med sig?

För den som vill dela med sig av sina videoalster till andra så är skärmen faktiskt i minsta laget. Det problemet har det Taiwanesiska företaget Honlai Technology Inc nu försökt lösa med sin iPhone-projektor. Själva lådan är relativt stor och den första frågan är väl om man vill släpa runt på den här? Om man nu kan svara ja på den frågan så ansluts spelaren via dockan på projektorns ovansida.

Arkiveras under O som i Onödig produkt?

Efter att ha läst igenom produktbladet så ser jag att projektorn har allt annat än imponerande specifikationer. Att upplösningen inte är speciellt hög är faktiskt inget problem, eftersom man ändå skalar ner filmen för att passa till spelarens videospecifikationer. Därför är en upplösning på 640x480 ett ganska bra och sunt val.

Problemet är att projektorn är minst sagt ljussvag. Den har en ljusstyrka på 10-15 ANSI-lumen och det är verkligen extremt lite. Kontrasten är på 200:1 och sammantaget gör det att du nog inte ska förvänta dig någon som helst bildkvalitet. Det finns anslutningsmöjligheter för externa högtalare och den klarar av att projicera upp en yta på upp till drygt 90 centimeter, vilket ungefär motsvarar en 37-tumsskärm.

Den maximala bildytan är ungefär 90 centimeter

Att det ännu inte finns några uppgifter om vare sig pris, tillgänglighet eller leveransdatum känns faktiskt inte som ett nerköp eller att det faktiskt gör så mycket i dagsläget. Det här är en produkt som jag har väldigt svårt att se att det finns något som helst behov av och jag hoppas att den aldrig någonsin lämnar fabriken.

Andreas Rauch/Prylportalen